TKP, İstanbul Adayını Geri Çektiğini Açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul'daki seçimlerin tekrarlanacağını açıklamasının ardından partilerden ilk somut adım geldi. TKP yaptığı açıklama ile İstanbul adayını geri çektiğini açıkladı.

07.05.2019-08:53 - (Son Güncelleme: 07.05.2019-08:44)

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İstanbul'da seçimlerin tekrarlanmasına karar verdi. Türkiye Komünist Partisi (TKP), tekrar yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde aday çıkarmama kararı verdi. TKP'nin 31 Mart seçimlerindeki İstanbul adayı Zehra Güner Karaoğlu 40 bin 492 oy almıştı.

TKP Merkez Komitesi tarafından alınan kararda şu sözlere yer verildi:

"GENEL OY HAKKI'NI GASP ETME GİRİŞİMİ"

"Siyasi, ideolojik ve sınıfsal bir karşıtlığımız olsa bile, İmamoğlu'nun meşru Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu daha önce duyurmuştuk. Bu gerçeği gölgeleyecek her yaklaşımın yanlış olacağını düşünüyoruz. Mesele İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı değil, siyasi iktidarın insanlığın en önemli kazanımlarından biri olan Genel Oy Hakkı'nı gasp etme kalkışmasıdır."

BOYKOT VURGUSU

"Doğru tavır, bu hukuksuzluğun boykotla cevaplanmasıdır. Halkımızı bu tutuma destek vermeye davet ediyoruz. Etkisiz bir boykot kalkışmasının siyasi iktidarın ekmeğine yağ süreceğini bildiğimiz için, gelişmeleri izleyecek ve son kararımızı buna göre şekillendireceğiz."

"KARAOĞLU ADAY OLMAYACAKTIR"

"Her halde TKP bu kalkışmaya karşı kararlı bir duruş sergileyecektir. Partimizin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zehra Güner Karaoğlu, 23 Haziran'da yapılacağı açıklanan oylamada hiçbir şekilde aday olmayacaktır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal