Ticaret Bakanlığı Açıkladı! 115 Kilogram Ele Geçirildi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza birimlerince Sarp Gümrük Kapısı'nda bir minibüsün benzin deposunda 115 kilogram kaçak bal bulundu.

19.02.2020-12:47 - (Son Güncelleme: 19.02.2020-15:02)

Gürcistan'dan Sarp Gümrük Kapısı'na giden yabancı plakalı bir yolcu minibüsü, yapılan tahlil neticesinde tehlikeli olarak belirlenerek X-ray tarama cihazına gönderildi. Yapılan tarama sonucunda minibüsün yakıt deposunda şüpheli yoğunlukla karşılaşıldı.

Olayın üstüne minibüs, arama hangarına alınıp yakıt deposu yerinden çıkarıldı. Yapılan inceleme sonucunda aracın yakıt deposunun orta kısmında özel bir bölme içinde bal saklandığı ortaya çıktı. Şoförünün 20 litre yakıt olduğunu söylediği minibüsün deposundan 115 kilogram bal bulundu. Sağlıksız, uygunsuz şartlarda yakıt deposunda Türkiye'ye götürülmek istenilen 115 kilogram ağırlığındaki kestane balına ve kaçak eşyanın nakli için kullanılan araca el konulurken, sorumlularla ilgili soruşturma başlatıldı.

Neredeyse bir ay önce de gene aynı gümrük kapısında benzer yolla yapılan bir bal kaçakçılığı teşebbüsü gümrük koruma memurları tarafından engellenmişti. Tekrar yabancı plakalı bir minibüsün deposuna saklanan 145 kilogram kaçak bal gümrük koruma birimlerince saptanmış ve sağlıksız balların pazara çıkarılmasına engel olunmuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal