Ticaret Bakan Yardımcısı Uçarmak: "Ekonomideki Duraklamalar Artı Yöne Geçecek "

Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, beraberindeki bürokratlarla birlikte Isparta’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Bakan Yardımcısı Uçarmak yaptığı açıklamada, “Dünyanın ve bizim beklentimiz, yılsonuna doğru, bu duraklamanın artı büyümeye doğru geçeceği yönünde” dedi.

28.09.2019-19:15 - (Son Güncelleme: 28.09.2019-19:12) Ticaret Bakan Yardımcısı Uçarmak: "Ekonomideki Duraklamalar Artı Yöne Geçecek "

Kentte ilk olarak Isparta Valiliği ve Gülbirlik Kooperatifi'ni ziyaret eden Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak'a, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu da eşlik etti.

ÖNEMLİ İSİMLERİN ZİYARETİNDE BULUND 

Bakan Yardımcısı Uçarmak, Vali Ömer Seymenoğlu ve beraberindeki heyet, daha sonra Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Altıncı Bölge Birliği Başkanı ve Isparta Esnaf Odaları Birliği Başkanvekili Ahmet Tural'ı ziyaret etti.

"ESNAFA KOLAYLIK"

Özel bankalarında faiz oranlarında indirime uyum sağlamalarıyla kredi hacminde genişleme beklediklerini ifade eden Uçarmak, “Tabi ki sadece kamu bankaları üzerinden bunu sürdürmek ağır olacaktır. Ama enflasyonun da düşmesine bağlı olarak faizlerin tek haneli rakamlara indiğini de yakın zamanda inşallah göreceğiz. 16 yılda uygulandığı gibi esnafa daha kolay kredi verme imkanı da gelişecektir. Ekonomik koşullar iyileştiğinde esnafın durumu da iyi olacaktır. Isparta altyapısı düzgün nitelikli bir yer. Isparta'da Bakanlık olarak sizlere destek veremeye hazırız. Katkılarımız olabilir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

"AHİLİK BUNU GEREKTİRİYOR"

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu da esnafın sanatkarın derdiyle dertlenmenin görevleri olduğunu belirterek, “Elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Bazen parasal destek tek başına yetmiyor. Moral desteğine de ihtiyaç var. Mutlaka sorunlarımız var. Evet, AVM'ler var. Ama bir tarafı desteklerken bir tarafı yok etmemek lazım. Onlar da bizim bir değerimiz. Bu dengeyi korumak lazım. İnşallah, o düzenleme olursa doğrudan Ankara karar vermez, yereldeki ihtiyaçlara ve faydalananlara göre karar verilir. İki - üç kişinin değil, 100 - 200 kişinin kişinin kazanması sağlanabilir. Tabii, çalışma saatleri, tatil elbet bunlar değerlendirilir ve doğru olan yapılır. Yeter ki niyetimiz iyi olsun. Niyetimiz iyi olduğu sürece en zor şartlarda bile en iyiyi yapmayı Yüce Yaradan biz nasip eder. Zaten Ahilikte bunu gerektiriyor” ifadelerine yer verdi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal