THY, İstanbul Havalimanı'na Ortak Olacağı İddialarını Yalanladı

THY'nin İstanbul Havalimanı'na ortak olacağı yönündeki haberlerle ilgili şirketten açıklama geldi. Yapılan açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

14.02.2019-15:53 - (Son Güncelleme: 14.02.2019-15:46) THY, İstanbul Havalimanı'na Ortak Olacağı İddialarını Yalanladı

Türk Hava Yolları bazı basın kuruluşlarında İstanbul Havalimanı'na hissedar olacağına dönük yer alan iddialar ile alakalı bir açıklama yayımladı. THY açıklamasında; bahsi geçen haberlerin gerçeği yansıtmadığının altı çizilirken, yönetim kurulunun bu doğrultuda herhangi bir değerlendirmesi ve kararı olmadığına da dikkat çekildi.

"HABER GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR"

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklama şu şekilde;

12 Şubat 2019 tarihinde Gazete Duvar ve Cumhuriyet Gazetesi internet sitesinde yayınlanan haberde, Ortaklığımızın İstanbul Havalimanı'na hissedar olacağı ve önemli bir borç yükünün Ortaklığımıza devredileceğine yönelik ifadeler belirlenmiştir.

Bahsi geçen haber gerçeği yansıtmamakta olup, İstanbul Havalimanı'na ortak olma ile alakalı Yönetim Kurulu'muzun herhangi bir değerlendirmesi ve kararı yoktur. Ortaklığımız, operasyonlarımızın problemsiz sürebilmesi için İstanbul Havalimanı'na geçiş sürecine ve mevcut filo büyümesi ile alakalı yatırımlarına odaklanmış haldedir.

HİSSELER YÜKSELİŞE GEÇTİ

Ortaklık haberleri ile meydana gelen satışlardan ötürü düşüşe geçen THY hisseleri de KAP'a yapılan açıklama ardından yeniden yükselişe geçti. Açıklama öncesi 13,55 TL bandında olan hisseler açıklamanın sonrasında 14 TL'yi aşarak 14,21 TL seviyesine çıktı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal