Tezgahlara Gelen Eriğin Tanesi 3 Liradan Satılıyor

Bahar aylarının gelmesi ise erikler de tezgahları süslemeye başladı. Şimdilik piyasaya sunulan eriklerin kilosu 200 liraya satılıyor. Eriğin tanesi ise 3 lira.

23.03.2019-12:09 - (Son Güncelleme: 23.03.2019-12:03) Tezgahlara Gelen Eriğin Tanesi 3 Liradan Satılıyor

Mersin'de sezonun ilk erik hasadının başlamasının sonrasında Antalya'da naylon seralarda üretilen eriklerin de hasadı başladı. Şubat ortalarında Mersin'deki ilk hasatta kilosu 500 TL'yi bulan eriğin fiyatı, Mart sonuna doğru yeni ürünlerin piyasaya çıkmasının sonrasında düştü. Antalya'da kilogramı 200 TL'ye alıcı bulan eriğin 100 gramı 20 TL, bir tanesi ise 3 TL'den alıcı buluyor.

SEZONUN İLK ERİKLERİNİN ARDINDAN FİYAT DÜŞTÜ

Kepez ilçesindeki 2 dönüm arazide erik ağaçlarından ürün toplayan çiftçi Cengiz Avcı, bu sene hasadı bilerek geciktirdiğini ifade etti. Ağaçların daha çok yapraklanıp çiçeğe gitmesi için bu yöntemi tercih ettiğini aktaran Avcı, yetiştirdiği eriklerin hasadına başladığını söyledi. Sezonun ilk eriklerinin piyasaya sunulmasının sonrasında rekolte fiyatlarının biraz düştüğünü söyleyen Avcı, iç piyasaya da erik verdiğini, ağırlıklı olarak ürünlerini İngiltere, Almanya ve Hollanda'ya ihraç ettiğini ifade etti. Avcı, ağaçlara kesinlikle kimyasal gübreleme yapmadığını, eriklerin doğal yetiştiğini de aktardı.

100 GRAMI 20 TL'DEN SATILIYOR

Bu seneki rekoltenin 1,5 tona yakın olduğunu söyleyen Avcı, "İlk aşamada bu tonajı tabii ki alamıyoruz. Fiyatlar düştü. Uçaklarla yurt dışına yolluyorum. İç piyasa için 100 gramlık paketler yapıyoruz. Bunun da fiyatı 15-20 TL arasında değişiyor. Genelde hamile ve aşeren kadınlar için alınıyor" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal