Terör Örgütü PKK'ya Ağır Darbe: 5 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Irak'ın kuzeyi Hakurk ve Metina bölgelerine gerçekleştirilen hava harekatında 3 terörist etkisiz hale getirildi. Van'da ise İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen hava destekli operasyonda 2 terörist etkisiz hale getirildi

26.06.2019-10:54 - (Son Güncelleme: 26.06.2019-11:28)

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Pençe Harekâtı ile eş zamanlı olarak, Irak'ın kuzeyi Hakurk ve Metina bölgelerine hava harekatı gerçekleştiği belirtildi.

Düzenlenen operasyonda, PKK bölücü terör örgütü tarafından silah mevzii, barınak ve sığınak olarak kullanıldığı tespit edilen hedefler vuruldu, 3 terörist daha etkisiz hale getirildi.

VAN'DA 2 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ  

İçişleri Bakanlığı, iç güvenlik operasyonları doğrultusunda bugün Çatak ilçesi kırsalına İl Jandarma Komutanlığı tarafından hava destekli operasyon gerçekleştirildiği açıkladı.

Yapılan açıklamada, operasyonda 2 teröristin etkisiz hale getirildiği ve bölgedeki operasyonların devam ettiği belirtildi.

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise 18 Haziran'da Gevaş bölgesinde güvenlik korucularına yönelik el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırının faillerinin yakalanması amacıyla çalışmalar yapıldığı aktarıldı.

Söz konusu saldırıyı düzenlediği düşünülen 2 teröristin Çatak ilçesine bağlı Işınlı Mahallesi kırsalında tespit edildiği aktarılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Van İl Jandarma Komutanlığınca icra edilen Şehit Güvenlik Korucusu Hussam Peyan Operasyonu'nda söz konusu 2 terörist silahları ile (2 AK-47 piyade tüfeği) etkisiz hale getirilmiştir. Bölgemizde halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik operasyonlar, yine halkımızın desteğiyle daha güçlü ve kararlı bir şekilde devam edecektir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal