Tekstil Atölyesinde Soba Facia: 3 Kişi Yaşamını Yitirdi

İstanbul’un Bayrampaşa ilçesinde bir tekstil atölyesinde işçilere ait 3 ceset tespit edildi. Hayatlarını kaybeden işçilerin sobadan sıçan gazdan etkilendikleri belirlendi.

19.01.2019-11:48 - (Son Güncelleme: 19.01.2019-11:43) Tekstil Atölyesinde Soba Facia: 3 Kişi Yaşamını Yitirdi

İstanbul’un Bayrampaşa ilçesinde bir tekstil atölyesinde işçilere ait 3 ceset tespit edildi. Hayatlarını kaybeden işçilerin sobadan sıçan gazdan etkilendikleri belirlendi.

Olay, Terazidere Mahallesi’nde dün akşam saat 18.00 civarında gerçekleşti. Gürsoy Sokak’ta yer alan 3 katlı bir binanın ikinci katında bulunan kot iplik temizleme atölyesinde çalışan arkadaşları, mesai saatleri dışında işyerinde kaldıkları belirlenen Hakan G. (15), Cuma Ç. (22) Yakup Y. (17) ile Ümit G.’den (15) haber alamadı.

Tedirgin olup polise haber veren iş arkadaşları atölyeyi kontrol etmeye gitti. Atölyeye girdiklerinde arkadaşlarının fenalaştığını görüp 112 Acil Servis’i aradılar.

Olay yerine sevk edilen sağlık görevlileri de yaptıkları kontrolde Hakan G., Cuma Ç. ve Yakup Y.’nin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Dumandan zehirlenen Ümit G.’yi ilk müdahaleden sonra önce Bayrampaşa’daki özel bir hastaneye sonra da Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Hastaneye sevk edilen Ümit G’nin durumunun kötü olduğu bildirildi. Polisin atölyede yaptığı incelemede, yaşamını yitiren 3 işçinin ısınmak amacıyla yaktıkları sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiği belirlendi.

İŞ YERİ RUHSATSIZ, İŞÇİLER SİGORTASIZMIŞ

Belediye ekiplerinin atölyede yaptıkları incelemelerde; iş yerinin ruhsatsız, çalıştırılan tüm işçilerin de sigortasız olduğu öğrenildi. Belediye ekipleri, ruhsatsız olan atölyeyi mühürledi.

İŞ YERİ SAHİBİ GÖZALTINDA

Polisin incelemesinden sonra iş yeri sahibi Hüseyin E. (24) isimli kişi sorgulanmak amacıyla Bayrampaşa Polis Merkezi’ne götürüldü.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal