Tedbir Alınmazsa Hamsi Türü Tehlikeye Girecek

Giresun'un Piraziz ilçesi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, hamsi ile ilgili korkutan açıklamayı yaptı. Arslan, tedbir alınmazsa hamsinin geleceğini tehlike altında olduğunu söyledi.

13.04.2019-14:01 - (Son Güncelleme: 13.04.2019-13:55) Tedbir Alınmazsa Hamsi Türü Tehlikeye Girecek

Giresun'un Piraziz ilçesi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, tedbir alınamazsa hamsinin geleceğinin tehlikede olduğunu ifade etti.

Mesele ile alakalı açıklamar yapan Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan "Hamsinin kıyılarımızı erken terk etmesinin sebebi aşırı av baskısıdır. Daha önceki senelerde Ereğli'den başlayan hamsi avı Hopa'ya dek sürüyordu ve 5-6 ay devam ediyordu. Şimdi ise bir ay gibi kısa zaman içinde Ereğli'den başlıyoruz Hopa'ya varmadan karşı kıyılara yolluyoruz. Bunun en önemli sebebi ise çevresel etkilerden ziyade aşırı av baskısıdır" dedi.

"HAMSİ SADECE BALIKÇILARI DEĞİL TÜM ÜLKE İNSANINI İLGİLENDİRİYOR"

"Hamsi özellikle Karadeniz'de olmazsa olmazımızdır" diyen Arslan "Ülkemizde avlanan balığın hemen hemen yüzde 80'ini hamsi meydana getiriyor ve ülkemiz insanını en önemli besin kaynağı. Yani hamsi bir tek balıkçılarımızı alakdar etmiyor. Ülkemiz insanını da alakadar ediyor. Fakat ne yazık ki denizlerimiz her türlü teknoloji ile donatılmış teknelerimizin ve teknelerin yoğunluğunun av baskısını kaldırmıyor. Ayrıca hamsi denizlerdeki diğer balıklarında besin kaynağıdır. Hamsiyi bulamayan diğer balık çeşitleri kendi yavrularını yemektedir. Bu da şu manaya gelmektedir ki hamsinin olmayışı diğer balık çeşitlerinin de geleceğini tehlikeye atmaktadır. Bu sebeple hamsilerin bir an önce koruma altına alınması lazımdır. Devletin asli vazifesi var olan kaynağını korumaktır ve hamside, balıklarımızda bu ülkenin bir kaynağıdır. Yoksa denizlerimiz elden gidiyor" açıklamasını yaptı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal