TBMM’de 23 Nisan Özel Oturumu Gerçekleşti

31 Mart yerel seçimlerinin için verilen aranın ardından Meclis 23 Nisan özel oturumu ile açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te resmi törenle karşılandı. Kürsüde konuşan Şentop, "Darbe girişinde eşine az rastlanan liderliğini gösteren sayın Cumhurbaşkanımızı da teşekkür ediyorum." dedi.

23.04.2019-14:38 - (Son Güncelleme: 23.04.2019-14:59) TBMM’de 23 Nisan Özel Oturumu Gerçekleşti

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ilk kez Meclis'i yönetiyor. Şentop konuşmasında, "Bu Meclis temeli milli irade olan bir abidedir. Gazi Mustafa Kemal  Atatürk'ü ve gazi arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. 15 Temmuz'da girişilen darbe girişinde eşine az rastlanan liderliğini gösteren sayın Cumhurbaşkanımızı da teşekkür ediyorum.

Kuruluşunun 99. yılını kutladığımız Birinci Meclisimiz bugunkü renklerini taşıyordu. Türkiye ancak farklılıklarını çatışma bahanesi değil zenginleşme olarak görürse ilerleyebilir." dedi. Şentop'un konuşmasından öne çıkanlar şöyle: 

"Türkiye nereden geldiğini de nereye gideceğini de bilmektedir. Bugün Batı'da İslam'a karşı hastalıklı bir anlayış yükselmektedir. Karar alıcıların üzerinde ciddiyetle durması gerekmektedir. Şiddeti bir yöntem olarak benimseyenler bu ülkenin ve milletin aleyhine çalışmaktadır

Bugün sadece milli egemenlik bayramı değil aynı zamanda çocukların bayramı Çocuklarına ve gençlerine önem vermeyen bir millet yok olmanın eşiğindedir. Çağın gerektirdiği donanımlara sahip çocuklar yetiştirmeliyiz.

KILIÇDAROĞLU AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz Pazar günü Kemal Kılıçdaroğlu'na, Levent Gök'e müessif bir saldırı gerçekleşmiştir. Bu saldırıyı kınıyorum. Kılıçdaroğlu, Gök'e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. "

CHP'li Engin Özkoç Meclis'teki konuşmasında, "Birliğimizi bozan saldırılara karşı üzüntü ifadesi olarak söz alır ve dile getirirler. Arkadaşlarımızın kendisi kürsüde söyleyecek. Çubuk'ta katıldığı şehit cenazesinde linç girişiminde bulunulmuştur. Bunun adı linç girişimidir. Kınıyoruz. İtidal çağrısı yapılıyorsa Kılıçdaroğlu en itidal liderdir. Ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyacı varsa ortak olmak gereklidir. Bir şehidin cenazesinde bile ortak olunamıyorsa toplum olarak ortak bir şey yapamayız. Linç girişimini hukuki olarak takip etmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu. 

AK PARTİ'Lİ BOSTANCI: TÜRKİYE’NİN ORTAK KADERİ VE GELECEĞİNİ BİR ÜST DEĞER OLARAK TUTMAKTIR

AK Parti Grup Başkanı ve Ankara Milletvekili Naci Bostancı kürsüde yaptığı açıklamada, Bize bırakılan miras siyasi rekabeti aynı şekilde yapmak ancak Türkiye’nin ortak kaderi ve geleceğini bir üst değer olarak tutmaktır; ortak kader ve gelecek için hassasiyet bu ülkenin kurumlarında saklıdır. Biz de hukuk yolları herkes için gereklidir. Cumhurbaşkanlığı sistemi bütünleştiricidir. Her yeni sistem süreç içinde herkesin eleştirisi için tekerrür eder. Cumhurbaşkanı milletin dirliğinin sağlar. Bugün sayın Erdoğan vardır, sonra başka evlatlar gelecek. Berat gecesi 4 evladımızın teröristler tarafından şehit edilmiştir. Çubuk'taki müessif olay kabul edilemez. "

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal