TBMM Başkanı Şentop, Fransız Parlamentere Tepki Gösterdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla Fransız parlamenter Sonia Krimi'ye tepki gösterdi.

13.04.2019-20:23 - (Son Güncelleme: 13.04.2019-21:05) TBMM Başkanı Şentop, Fransız Parlamentere Tepki Gösterdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla Fransız parlamenter Sonia Krimi'ye tepki gösterdi.

"FRANSA'NIN 50 YIL KALDIĞI COĞRAFYADA İNSANLAR KÜLTÜRÜNDEN KOPARTILMIŞ"

Şentop yaptığı paylaşımlarda, "Kökenini hatırlatmayı, kökenine saldırı olarak algılayan, kökeninden utanan kişidir. Fransa’yı savunmak yeni vatandaş mazlum Tunuslu’ya kalmamalı. Tam bir "Stockholm sendromu." Yüzyıllarca Osmanlı'nın hükmettiği coğrafyalarda yaşayanlar kendi dilleriyle, kendi kültürleriyle yaşamaya devam ettiler. Osmanlı ülkeler yönetti; insanların kökenine, inancına, dinine saygı duyarak; kökenlerinden utanmadan yaşayabilmelerini sağlayarak. Fransa'nın 50 yıl kaldığı coğrafyada ise kökeninden utanan, dilini kaybeden, kültüründen kopartılmış insanlar. Bana bir Fransızın cevap vermesini beklerdim; Henri Alleg'in La Question adlı kitabına Jean Paul Sartre'ın yazdığı önsözü okuyan bir Fransızın." ifadelerini kullandı.

FRANSIZ PARLAMENTER SALONU TERK ETMİŞTİ

Fransız parlamenter Sonia Krimii, NATO Parlamenter Asamblesi 99. Rose-Roth Semineri'nde, Türkiye'nin Ermenilere karşı soykırım uyguladığı iddiasında bulunan, daha sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, "Soykırım ve tarih konusunda Türkiye'ye ders verebilecek en son ülke Fransa'dır. Çünkü Ruanda'da, Cezayir'de olanları unutmadık. Fransa kendi karanlık tarihine baksın, Türkiye'ye ders vermeye kalkmasın." ifadelerinden sonra salonu terk etmişti. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal