TBMM Başkanı Mustafa Şentop, S-400 Krizini Temel Fıkrasına Benzetti

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet'in yazısına göre, ABD ile meydana gelen S-400 krizi ile alakalı açıklamalar yapan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Tıpkı fıkradaki gibi oldu" dedi.

29.07.2019-10:59 - (Son Güncelleme: 29.07.2019-10:53) TBMM Başkanı Mustafa Şentop, S-400 Krizini Temel Fıkrasına Benzetti

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop'la kısa bir S-400 sohbeti yaptığını, Şentop'un da S-400 için "Tıpkı fıkradaki gibi oldu" dediğini yazdı.

Mehmet Acet, "El elin eşeğini türkü çağırarak ararmış" başlık yazısında Mustafa Şentop'la yaptığı S-400 sohbetini yazdı. Acet'in yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"Meclis Başkanı Mustafa Şentop'la kısa bir S-400 sohbeti gerçekleştirdim. Kendisi bu iş için 'Tıpkı fıkradaki gibi oldu' diyor. Hani Temel'in komşusuna borcu varmış. Fakat bir türlü veremiyormuş. Düşünmüş, taşınmış, uykuları kaçmış. Sonunda gece yarısı gidip komşusunu kaldırmış. 'Benim sana borcum vardı ya hani, onu ödemiyorum. Artık biraz da sen düşün' demiş. Sonra da evine gidip rahat bir uyku çekmiş."

"12 TEMMUZ'A KADAR RAHAT UYKU ÇEKİYORLARDI"

"Fıkraya göre komşunun durumu, S-400 konusunda ABD'nin 12 Temmuz günü düştüğü duruma benziyor. 12 Temmuz'a dek, yani füze sisteminin bataryalarını taşıyan ilk Rus kargo uçağının lastikleri Mürted Hava Üssü'ne değdiği ana dek, 'Nasıl olsa bu işi yapamazlar, bu kadar tehdit ettik direnemezler, cesaret edemezler' deyip rahat bir uyku çekiyorlardı."

"B PLANINA YÖNELDİLER"

"Fakat şimdi roller değişti. Ankara 'Alıyorum bu füzeleri hadi ne yapıyorsan yap' demiş oldu. Onlar da 'Tamam S-400'lerin gelişini önleyemedik fakat parçalarının birleştirilip konuşlanması sona ererse cıss olur' diyerek B planına yöneldiler."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal