Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: Sebze ve Meyve Fiyatları Düşecek

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den vatandaşları rahatlatan açıklama geldi. Pakdemirli, Ramazan ayında sebze ve meyve fiyatlarının düşeceğini söyledi.

27.04.2019-09:44 - (Son Güncelleme: 27.04.2019-21:38)

Baharın gelmesine karşın, bazı ürünlerin fiyatlarında yüksek seyir sürüyor.

Meselenin takipçisi olan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ramazanda tüketicilerin gıda ürünlerine daha fazla ihtimam gösterdiğine dikkat çekerek "Bunu bildiğimizden sebeple denetimlerimizi artırdık. Mutfaklardaki enflasyonu en minimumda tutacak biçimde vatandaşlara ulaştırmanın çabası içindeyiz. Birçok üründe ucuzlamaları göreceğiz. Patatesinden soğanına, sebzesinden meyvesine dek, ramazan inşallah bereketle geliyor. Hızlı biçimde ucuzlamayı, yaz döneminde de daha fazla ucuzlamayı hep birlikte görüyor olacağız" dedi. Ayrıca önümüzdeki aylarda kapsamlı bir Tarım Şûrası'na hazırlandıklarını söyleyen Bakan Pakdemirli "Her meseleyi A'dan Z'ye bütün paydaşlarla paylaşacağız. Sonbahara, eylül ayına yetiştirebiliriz diye düşünüyorum" biçiminde konuştu.

FİYATLARDA NELER OLUYOR?

Ramazana sayılı günler kala market fiyatlarına bakıldığı zaman; geçen ay sonuna kıyasla 6 üründe fiyat değişimi olmadı, 11 ürünün fiyatı düştü, 23 üründe ise fiyat artışı oldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal