Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: "Kilis'teki İçme Suyu Problemi Çözüldü"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, nüfusundan fazla Suriyeli barındıran Kilis’in içme suyu problemini çözdüklerini söyledi.

28.09.2019-21:28 - (Son Güncelleme: 28.09.2019-21:26) Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: "Kilis'teki İçme Suyu Problemi Çözüldü"

Bakan Bekir Pakdemirli, tarım ve orman sektörü değerlendirme toplantısı sonunda düzenlediği bazın toplantısında, Suriyeli vatandaşlarından kaynaklanan içme suyu problemi olduğunu ifade etti.

BAKAN PAKDEMİRLİ AÇIKLAMASINA ŞU ŞEKİLDE DEVAM ETTİ:

"Geçen yılda bir kuraklık yaşandı ve biz burada hiçbir maliyet hiçbir masrafı düşünmeden çok hızlı bir şekilde geçen yıl su probleminizi çözdük. Kilis tabii bizim için son derece önemli bir ilimizdir. Aslında 2011'e kadar da sınır ticareti ile bilinen, bundan sonrasında ticaretinde ağırlık olarak geçiren bir ilimiz olmasına rağmen, Kilis bugün kendini de Tarım Hayvancılık ve diğer alanlarda da ispat ettiğini görmüş olduk. Tabii ki Kilis'e de bir pozitif ayrımcılık yapmamız gerekiyor. "

"KISA ZAMANDA ÇÖZÜLECEK"

"Narlıca ve Yeni yapan kaynak sularına Kilis'in getirdik. Konak göletinin suyuna Kilis'te getirdik. Kilis'e 5 bin metreküp depo yaptık, üst katları su araştırmak için pompa istasyonu yaptı. Kayacık Barajı ve Kayacık sulaması inşaatını tamamladık. Afrin barajını yaptık, Yukarı Afrin Barajını yaptık, içme suyu isale hattının inşaatına bitirme aşamasına getirdik. 52 bin metreküplük ikinci bir arıtman yapacağız. Çünkü bu arıtmada Kilis'in ihtiyacı ve bu arıtmanın sularından da tarımsal sulamada faydalanıyor olacağız. Yıllardır yılan hikayesine dönen sapkanlı göletinde tamamladık. Doğanpınar Barajı ne inşaatını bitirdik, 4 bin hektarlık Elbeyli sulamasını inşaatın ihale ettikten sonra da en kısa zamanda bitireceğiz Demirciler göletini bitirdik sulamasında bitireceğiz Narlıca Göleti ve sulaması da iade ettik en kısa zamanda bunları da bitireceğiz. Musabeyli Barajı inşaatına ve Musabeyli sulamasında en kısa zamanda bitireceğiz. Afrin barajı ile 2913 hektar araziyi sulayacak bu işin planlaması da devam ediyor. "

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın. 
 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal