Tarihçi İlber Ortaylı Türkiye'nin En Büyük Sıkıntısını Açıkladı!

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Türkçe'nin yanlış kullanıldığına dikkat çekerek, 'Rüyalarıma giriyor. Ben her gece öğretmenler görüyorum, birtakım saçma sapan şeyler konuşuyoruz. Demek ki kafamı çok meşgul ediyorlar.' ifadelerini kullandı.

31.01.2019-10:17 - (Son Güncelleme: 31.01.2019-10:05) Tarihçi İlber Ortaylı Türkiye'nin En Büyük Sıkıntısını Açıkladı!

Prof. Dr. Ortaylı, Burdur'un Bucak ilçesinde, Bucak Eğitimde Kaliteyi Artırma Projesi (BEKAP) bünyesinde gerçekleştirilen seminerde konuşma yaptı. Ortaylı, Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda yapılan seminerde, Türkçenin önemli bir konu olduğunu ve düzgün kullanılması gerektiğini dile getirdi.

ÜNLÜ TARİHÇİDEN 'YANLIŞ TÜRKÇE' VURGUSU

İlber Ortaylı, Üniversite öğrencilerinin Türkçeyi çok ynlış kullandıklarına değinerek, 'Maalesef üniversitelerimiz, liselerimiz çocuklarımıza doğru dürüst Türkçe nedir, nasıl konuşulur, Türk dilinin grameri, telaffuzu nasıldır, nasıl muhafaza edilir bunları veremiyorlar ve insanlar televizyondan, şuradan, buradan, şantözlerden edindikleri garip bir Türkçe ile konuşuyorlar.' açıklamalarında bulundu.

İLBER ORTAYLI: RÜYALARIMA GİRİYOR

Ünlü tarihçi yaptığı açıklamada, Türkçenin yanlış kullanıldığının altını çizerek;

'Bir televizyon spikeri kızcağız 'başkan' diyemiyor, 'başgan' diyor. Bunu bir spiker söylüyor. Türkçeyi ağzının arkasına atmış öyle konuşuyor. Tiyatrocular, sinemacılar, televizyon ve radyo spikerleri o dili temsil ederler. Türkiye Cumhuriyeti eğitim bakımından kendini yaralamış bir cumhuriyettir. Bunun üstünü kırmızı kalemle çizin. Eğer bugün büyük bir buhranın içine girmişsek bundan daha büyük bir problem olamaz. Nasıl çıkacağımızı bilemiyorum. Rüyalarıma giriyor. Ben her gece öğretmenler görüyorum, birtakım saçma sapan şeyler konuşuyoruz. Demek ki kafamı çok meşgul ediyorlar. Yani benim Türkiye'nin kültür buhranını, eğitim çıkmazını nasıl atlatacağına dair fazla bir fikrim yok. Bu çok önemli bir fasıl. Bunu çözemiyorum.' diyerek sıkıntısını dile getirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal