Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Çıkan Yangının Sebebi Belli Oldu

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çıkan yangının nedeni belli oldu. Rapora göre yangın, atık cam toplama kumbarasına düşen bir ateş sonucu çıkmış.

20.04.2018-18:48 - (Son Güncelleme: 20.04.2018-18:41) Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Çıkan Yangının Sebebi Belli Oldu

Gaziosmanpaşa'da yer alan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 5 Nisan'da çıkan yangınla alakalı itfaiye raporu bitti. Raporda, ekiplerin yangın ihbarının sonrasında 4 dakika içinde olay yerine gittiği, yangının atık cam şişe kumbarasının çevresinde yer alan çöplere atılan veya düşürülen bir ateşten dolayı çıkmış olabileceği bildirildi. 300 kişinin kurtarıldığı, söndürme işlemi için 240 ton su kullanıldığı açıklanan raporda, binada zarar gören kısımlar de gün yüzüne çıktı.

Gaziosmanpaşa'daki Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki yangına ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiye Daire Başkanlığı Avrupa Yakası İtfaiye Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11 Nisan tarihli rapora göre; saat 17.16'da yapılan ihbarın sonrasında 9 araç ve 29 personelden oluşan itfaiye birimlerinin 17.20'de olay yerine vararak müdahaleye başladığı bildirildi. Ekiplerin yangını saat 19.50'de kontrol altına aldığı ve ertesi gün saat 20.00'de olay yerinden ayrıldığı duyuruldu.

Müdahaleden önce yangının durumuyla alakalı bilgi verilen raporda, "Olay yerine gidildiğinde hastanenin dış cephesinin alevli ve yoğun dumanla beraber yandığı, yangının çatıya sıçradığı, hastanenin tahliye edilmekte olduğu görülmüştür" denildi.

Raporun "Olayın çıkış sebebi nedir?" başlıklı ksımında, "Yangının bina içinden ya da atık cam şişe kumbarasının yanından geçenlerce atılan veya düşürülen herhangi bir açık ateş kaynağının atık cam şişe kumbarasının çevresinde yer alan çöpleri tutuşturması ile yangın başlangıcının meydana geldiği, atık toplama kumbarasını tutuşturarak binanın dış cephesine, içine ve çatısına sıçrayarak geliştiği kanaatine varılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal