Suudi Arabistan'dan İbadet Yasağı

Suudi Arabistan, yeni tip korona virüs (Kovid-19) tehlikesi nedeniyle umre ve Mescid-i Nebevi ziyaretlerinin ertelendiğini açıkladı.

27.02.2020-07:42 - (Son Güncelleme: 27.02.2020-07:51) Suudi Arabistan'dan İbadet Yasağı

Suudi Arabistan, yeni tip korona virüs (Kovid-19) tehlikesi nedeniyle umre ve Mescid-i Nebevi ziyaretlerinin ertelendiğini açıkladı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı tarafından paylaşılan bilgilendirmede, ülkedeki uzman sağlık kurumlarının Kovid-19'la ilgili ilerlemeyi yakından incelediği bildirildi.

Virüs tehdidinin durdurulması amacıyla Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) başta olmak üzere uluslararası kuruluşların ve ülkelerin sarf ettiği çabaların arkasında olunduğunun vurgulandığı açıklama, tam olarak şöyledir:

"Sağlık otoritelerinin tavsiyesi ve virüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla alınan koruyucu tedbirler kapsamında, umre ya da Mescid-i Nebevi ziyareti için Suudi Arabistan'a girişlerin geçici olarak askıya alınmasına karar verilmiştir." 

Aynı açıklamada bir de salgının hızla yayıldığı ülkelerden Suudi Arabistan'a turistik vizeyle girişlerin ve Suudi Arabistan ile Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) mensubu devletlerin vatandaşlarının ülkeye giriş çıkışlarında ulusal kimlik kartı kullanımının da durdurulduğu duyuruldu.

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde tespit edilen Kovid-19, dünya genelinde 80 binden fazla kişiye ulaştı. Virüs nedeniyle yaşamını yitiren insan sayısı 2 bin 700'ü geçti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal