Suudi Arabistan Konsolosu Ülkesine Döndü!

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda yapılan aramanın ardından konutta da arama yapılacağı haberlerinin ardından Konsolos Muhammed el-Uteybi Türkiye'den ayrıldı.

16.10.2018-18:16 - (Son Güncelleme: 16.10.2018-18:10) Suudi Arabistan Konsolosu Ülkesine Döndü!

Suudi Arabistan konsolosluğunda yapılan Cemal Kaşıkçı cinayeti ile alakalı İstanbul Emniyeti geniş çaplı soruşturmasına devam ediyor. Konsolosluk binasında gerçekleştirilen aramanın sonrasında Konsolosluk konutunda da arama olacağı bildirilmişti.

Bu gelişme ardından Konsolos Muhammed el-Uteybi ülkesine geri gitti.

RİYAD'A GİTTİ

Başkonsolosu Uteybi bugün saat 17.00'da Atatürk Havalimanı'ndan havalanan Suudi Arabistan Havayolları'na ait uçakla ülkesine gitti. Uteybi'nin havalimanında VİP çıkışı tercih ettiği bildirildi.

KONSOLOSLUK KONUTUNDA ARAMA

İstanbul Emniyeti'nin geniş çaplı soruşturmasında Başkonsolos Muhammed el-Uteybi'nin yaşadığı konsolosluk rezidansının da aranmasına karar verilmişti.

Başkonsolosun ikamet ettiği konutunda ve konsolosluk araçlarında bugün akşam saatlerinde arama gerçekleştirilmesi bekleniyordu. Başkonsolos, 2 Ekim'de Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasının sonrasında konutundan çıkmamıştı.

REUTERS'A ŞOV YAPMIŞTI

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülerek konsolosluktan çıkartılması olayı ile alakalı Reuters, 4.Leven'te yer alan konsolosluk binasını gezmişti. Konsolos, öldürülme suçlamalarını da reddederek Reuters üstünden bütün dünyaya "Cemal bizde değil" mesajı vermişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal