Suriye'ye Operasyon İçin Şartlar Oluştu, Her An Operasyon Gelebilir

ABD'nin Suriye'ye 200 asker bırakacağını açıklamasının ardından Emekli Tuğgeneral Erenel durumu değerlendirdi. Erenel, operasyon için tüm şartların oluştuğunu ve her an operasyonun olabileceğini söyledi.

23.02.2019-15:36 - (Son Güncelleme: 23.02.2019-15:17) Suriye'ye Operasyon İçin Şartlar Oluştu, Her An Operasyon Gelebilir

ABD'nin Suriye'de 200 asker bırakacağını duyurması bölgedeki denklemin tekrar okunması gereksinimini yanında getirdi. Emekli Tuğgeneral Erenel'e göre Milli Savunma Bakanı Akar ve Genelkurmay Başkanı Güler'in ABD'de olduğu bir dönemde bu açıklamanın yapılması önemli mesajlar içeriyor.

Trump'ın F-35 kararından da bahseden Erenel, ''200 simgesel bir sayı. ABD, Astana'nın fişini çekmek istiyor'' dedi ve önümüzdeki günler ile alakalı şu ikazı yaptı: Kuvvet-Zaman-Mekan koşulları olgunlaştı. Türkiye'nin operasyona başlaması an meselesi.

ABD tarafından adeta kördüğüme çevrilen Suriye'nin kuzeyi ile alakalı olaylar, Beyaz Saray'dan gelen "Yaklaşık 200 askerlik barışı koruma görevli küçük bir grup Suriye'de bir süre daha kalacak" açıklamasıyla yeni bir aşama kazandı.

Daha önce birden çok defa ABD Başkanı Trump'ın 'Kesin olarak çekiliyoruz' demesine karşın böyle bir adımın gelmesi, "Bölgede bırakılacak 200 asker ne manaya geliyor? ABD askerleri bölgedeyken Türkiye operasyon gerçekleştirilebilir mi?" gibi soruları da yanında getirdi.

Emekli Tuğgeneral Fahri Erenel, Yeni Şafak'a gerçekleştirdiği açıklamada ABD'nin bu kararının simgesel değerleri olduğuna vurgu yaparak, "Suriye'nin yüzde 36'sına denk gelen bir yeri 200 askerle mi kontrol edecekler?" sözlerini kullandı.

'HAREKAT İÇİN TÜM ŞARTLAR TAMAM'

Türkiye'nin Suriye'deki terör bölgesine gerçekleştireceği bir operasyon için bütün koşulların oluştuğuna dikkati çeken Erenel, sözlerini şöyle sonlandırdı:

Koşullar olgunlaştı. Kuvvet-Zaman-Mekan hususunda her şey tamam. Yetei kadar kuvvetimiz mevcut. Zaman da uygun. Eğer vakit biraz daha geçerse kararlılığımızın zayıflama olasılığı doğar. Bunlardan kurtulmanın yolu süratle operasyonu icra etmek.

TSK, bütün ayrıntıları en ince detaylarına dek planlamıştır.''

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal