Suriyeli Şahsın Üzerinde 20 Bin Dolar Değerinde Kaliforniyum Maddesi Yakalandı

Adana'da Suriyeli bir kişinin yakın çevresine kısa zamanda zengin olacağını söylemesi şüphe topladı. Gelen ihbarın ardından yakalanan şahısın üzerinden piyasa değeri 20 bin dolar olan Kaliforniyum maddesi yakalandı.

12.04.2019-16:14 - (Son Güncelleme: 12.04.2019-16:08) Suriyeli Şahsın Üzerinde 20 Bin Dolar Değerinde Kaliforniyum Maddesi Yakalandı

Adana'da Suriyeli asıllı bir kişi, dünyanın en pahalı maddelerinden biri olan ve altın aramada da kullanılan 'kaliforniyum' isimli kimyasal maddeyi satmak isterken yakalandı. Yakalanan kaliforniyumun 20 bin dolar değerinde olduğu bildirildi.

Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi'nde bir kır düğünü tesislerinde çalışmaya başlayan Suriye asıllı 'Abdulkerim' adlı şahıs, iddiaya göre çalışma arkadaşlarına kısa zamanda zengin olacağını söylemeye başladı. Çalışanların dikkatini çeken Suriyeli, polise gelen ihbarla elindeki kan tüpleri içindeki 'kaliforniyum' isimli maddeyi satmaya uğraşırken yakalandı.

İNCELENMEYE ALINDI

Piyasa değeri 20 bin dolar olduğu bildirilen uluslararası dolaşımı yasaklanmış ve radyolojik tehlikesi olan maddeyle alakalı, Adana AFAD Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü, olay yerine Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer (KBRN) aracı ile 6 kişilik birim yolladı. Birimler, 'kaliforniyum' maddesini araştırmaya başlandı.

KALİFORNİYUM NEDİR?

Kaliforniyum maddesi, 98 atom numarasına ve Cf sembolüne sahip radyoaktif metalik bir kimyasal elementtir. 1950 senesinin Şubat ayında ilk defa Kaliforniya Üniversitesi'ndeki laboratuvarda küriyumun alfa parçacıkları (helyum iyonları) ile bombardıman edilmesi ile üretilmiştir. Normal basınç altında biri 900 °C'nin üzerinde ve diğeri 900 °C'nin altında olmak üzere iki farklı kristal yapıda olan kaliforniyum maddesi, oda sıcaklığında hava ile temas ettiği zaman yavaşça matlaşmaktadır.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal