Şüpheli Çocuk Ölümlerinin Araştırılmasına İlişkin Kararlar Resmi Gazete'de Yayınlandı

Rabia Naz Vatan başta olmak üzere, şüpheli çocuk ölümlerinin araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin kararlar, Resmi Gazete'de yayınlandı

19.07.2019-09:16 - (Son Güncelleme: 19.07.2019-09:12) Şüpheli Çocuk Ölümlerinin Araştırılmasına İlişkin Kararlar Resmi Gazete'de Yayınlandı

Rabia Naz Vatan başta olmak üzere, şüpheli çocuk ölümlerinin araştırılması ve bu konuda alınması gereken önlemlerin belirlenmesi için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin karar ile bazı komisyonların Meclis tatildeyken çalışabilmesine ilişkin kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu doğrultuda, Giresun'un Eynesil ilçesindeki evinin önünde yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede 12 Nisan 2018 tarihinde hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan başta olmak üzere, şüpheli çocuk ölümlerinin araştırılması ve bu konuda alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi hedefiyle kurulacak Meclis Araştırma Komisyonu 12 üyeden oluşacak.

Komisyonun çalışma süresi ise başkan, başkanvekili, sözcü ve katip seçimi tarihinden başlamak üzere 3 ay olacak ve gerektiğinde Ankara dışında da çalışma düzenlenebilecek.

BAZI KOMİSYONLAR MECLİS TATİLDEYKEN ÇALIŞABİLECEK  

TBMM Genel Kurulunun bazı komisyonların Meclisin tatili ve ara vermesi esnasında çalışabilmesi hakkında kararlar da Resmi Gazete'de yayınlandı.

Söz konusu kararlar kapsamında Plan ve Bütçe Komisyonu, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ile Dilekçe Komisyonu Meclisin tatili ve ara vermesi esnasında çalışabilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal