Süleyman Şah İçin Eller Tetikte

PKK'lıların Münbiç'ten çıkmasının ardından Süleyman Şah Türbesi yeniden eski yerine alınacak. Askerler bu özel görev içi emir bekliyor.

05.07.2018-09:46 - (Son Güncelleme: 05.07.2018-09:27) Süleyman Şah İçin Eller Tetikte

Suriye hudutu, Şanlıurfa'da görev yapan 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı araçlarının Münbiç'e intikaline sahne oluyor. Urfa Tugayı'nda meydana gelen hareketliliğin Süleyman Şah Türbesi ile alakalı olduğu ortaya çıktı. Elde edilen bilgilere göre türbeyi korumakla vazifeli Urfa Tugayı, Münbiç ve Karakozak bölgesinin sorumluluğunu da almış durumda. Tugaya bağlı birlikler geniş çaplı Münbiç vazifesi için talimat bekliyor.

Bölgeyi karış karış tanıyan Urfa Tugayı, PKK'nın tahliyesi ardından Münbiç'te güvenliğin sağlanmasında büyük vazifesi üstlenecek. Tugayın Münbiç'e girmesinin ardındadaki en kritik vazifesi, Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun Karakozak'a tekrar taşınması olacak.

İLK İŞ TÜRBEYİ TAŞIMAK OLACAK

Süleyman Şah Türbesi, terör örgütü DEAŞ tehdidi yükselince Şubat 2015'teki gece operasyonuyla Türkiye hudutuna daha yakın olan Eşme köyüne getirilmişti. Bölge ardından terör örgütü PKK yönetimi altına girdi ve ABD'liler buraya 3 üs açtı. Bölgenin PKK'lılardan arındırıldıktan sonraki ilk iş türbenin eski yerine alınması olacak.

GÜVENLİK ONLARDAN SORULACAK

Tekrar taşıma işleminin başlaması için TSK'nın Tışrin Barajı civarında kontrolü alması lazım. Bu kritik vazifeyi ilerleyen günlerde büyük oranda Urfa Tugayı yapacak. Tugay, özel birliklerin de yardımı ile, PKK'lıların terk ettiğinden emin olunan bölgelere Münbiçlilerin tekrar yerleştirilmesi için lazım olan güvenlik tedbirlerini de alacak.

DEAŞ TEHDİDİNİN ARDINDAN 2015'TE GETİRİLMİŞTİ

Süleyman Şah Türbesi, terör örgütü DEAŞ tehdidi yükselince Şubat 2015'teki gece operasyonuyla Türkiye hudutuna daha yakın olan Eşme köyüne getirilmişti. Bölge ardından terör örgütü PKK idaresi altına girdi ve ABD'liler buraya 3 üs açtı. Bölge PKK'lılardan arındırıldıktan sonraki ilk iş türbenin eski yerine alınması olacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal