Son Dakika: Bir Parti Daha Cumhur İttifakı’nı Destekleyeceğini Açıkladı

HÜDA PAR, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldı.

28.05.2018-14:18 - (Son Güncelleme: 28.05.2018-16:43)

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), cumhurbaşkanı seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldı.

27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi'ne parti logosuyla girecek olan HÜDA PAR, parti yetkili organlarıyla ve üyeleriyle 24 Haziran’da gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçiminde destek verecekleri ittifakı değerlendirdi.

Parti yetkililerinden ulaşılan bilgiye göre, son olarak Genel İdare Kurulunda (GİK) gerçekleştirilen toplantı neticesinde cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti'nin adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı alındı.

"ERDOĞAN'I DESTEKLEME KARARI ALDIK"

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) lideri Mehmet Yavuz, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda gerçekleştirdiği basın toplantısında, 24 Haziran günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin altyapısının 16 Nisan 2017 referandumuyla oluşturulduğunu açıkladı.

Bu referandumla getirilmek istenen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin parlamenter sisteme göre ülke koşullarına daha uygun olduğuna karar verip desteklediklerini anımsatan Mehmet Yavuz, şu ifadeleri kullandı:

"Bu yeni sistemin doğru bir zemin ve doğru bir temelde şekillendirilmesi için 16 Nisan referandumunda parti olarak ortaya koyduğumuz ilkesel duruşumuzu devam ettiriyoruz. Bundan hareketle mevcut şartları göz önünde bulundurarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni devam ettirme yönünde irade beyanında bulunan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldık."

HÜDA PAR lideri Mehmet Yavuz, parti olarak Diyarbakır ve Batman'da bağımsız adaylar, 79 vilayette ise tam liste olmak üzere 81 kentte milletvekili seçimlerine katıldıklarını belirterek, "Bu doğrultuda 'Önce insan, öncelik adalet' diyen partimiz HÜDA PAR'ın Meclis'te temsiliyetini sağlamak için bütün vatandaşlarımızı 24 Haziran milletvekili genel seçimlerinde HÜDAPAR'a oy vermeye davet ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal