Son 15 Günde Binden Fazla Kişi İYİ Parti'den İstifa Etti

CHP ile kurduğu ittifak ve HDP ile yakınlaşma İYİ Parti'ye güç kaybettirmeye devam ediyor. Son 15 günde binden fazla kişi partiden istifa etti.

07.03.2019-12:21 - (Son Güncelleme: 07.03.2019-12:13) Son 15 Günde Binden Fazla Kişi İYİ Parti'den İstifa Etti

CHP’nin özellikle İzmir’de Tunç Soyer adını aday göstermesi İYİ Parti tabanında “bardağı taşıran son damla” olurken aday tespit etme süreci ve ardından İYİ Parti tarafında son 15 günde binden fazla kişi partisinden istifa etti. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ ise 1 Nisan’a dek parti etkinliklerinden elini çektiğini açıkladı.

İTTİFAK YÜZÜNDEN İSTİFA ETMİŞTİ

Özdağ, 24 Haziran seçimleri ardından yaptığı açıklamada “Siyasette pişmanlık söz hususu değil fakat CHP ile seçim ittifakı bize oy kaybettirdi” demişti. Tunç Soyer’in İzmir’den aday gösterilmesine ve Millet ittifakının HDP ile ilişkisine tepki göstererek partisinden istifa eden Manisa Milletvekili Tamer Akkal en çok yankı uyandıran kişilerden oldu.

HABERLER PEŞ PEŞE GELDİ

Akkal’ın haricinde İYİ Parti’de bir süredir devam eden istifa furyası son günlerde İYİ parti kurucularından Cezmi Polat, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı Yakup Yazar ve da ilave edildi. Bursa da İYİ Parti’nin güç kaybettiği yerlerden biri oldu. İYİ Parti’de geride bıraktığımız bir hafta içerisinde ise Ağrı, Kırklareli, Muş, Şanlıurfa, Burdur ve İzmir’den üst üste istifa haberleri geldi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal