Soma'da Şehit Olan İşçiler Törenle Anılacak

Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014’te gerçekleşen faciada 301 maden işçisi hayatını kaybetti Facianın 5’inci senesinde şehit olan madenciler dualarla anılacak.

13.05.2019-13:42 - (Son Güncelleme: 13.05.2019-13:35)

"Cumhuriyet tarihinin en büyük maden faciası" olarak kaydedilen ve 301 işçinin hayatını kaybetmesinin üzerinden geçen 5 seneden sonra Soma'da bugün anma programları gerçekleştirilecek.

Facianın yaşandığı13 Mayıs'ta başlayacak ve gün boyu sürecek anma programında, Soma Madenci Şehitliği'nde Kur'an-ı Kerim okunarak şehit madencilerin kabirleri ziyaret edilecek.

Soma Ulu Cami'de maden şehitlerinin ruhuna okunan hatimlerin duası yapılıp mevlit okunacak. Akşam da Türk Kızılay tarafından madencilerin ailelerine iftar verilecek.

Maden faciasında hayatını kaybeden işçilerden 39'unun mezarının yer aldığı Madenciler Şehitliği'nde hazırlıklar sürüyor.

'HERKES VAR GÜCÜYLE ÇALIŞTI'

Vatandaşların şehitliğe ziyaretleri devam ediyor. Türkiye'nin farklı şehirlerinden Soma'ya gelen vatandaşlar, şehit madenciler ruhuna dua ediyor.

Soma Belediye Başkanı Ali Tulup, 5 sene önce gerçekleşen faciadan sonra tüm yetkililerin Soma'ya geldiğini belirtti.

Yaralarını sarmak amacıyla toplumun her kesiminin tüm gücüyle çalıştığını söyleyen Tulup, "Ülkeyi yasa boğan acı olaydan sonra herkes Soma'ya destek için var gücüyle çalıştı" şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal