Sınavlarda Geçerli Olacak! Nöbetçi Nüfus Müdürlüğü Kararı

Kamu Denetçiliği Kurumu, nüfus cüzdanını kaybedenlerin sıkıntıya düşmemesi için tüm sınavlarda geçerli olmak kaydıyla sınav merkezlerinde 'nöbetçi nüfus müdürlüğü' uygulamasına geçilmesine ilişkin tavsiye kararı verdi.

26.01.2019-10:05 - (Son Güncelleme: 26.01.2019-10:30) Sınavlarda Geçerli Olacak! Nöbetçi Nüfus Müdürlüğü Kararı

Kamu Denetçiliği Kurumu, nüfus cüzdanını kaybedenlerin sıkıntıya düşmemesi için tüm sınavlarda geçerli olmak kaydıyla sınav merkezlerinde 'nöbetçi nüfus müdürlüğü' uygulamasına geçilmesine ilişkin tavsiye kararı verdi.

Kararda, ÖSYM tarafından yapılacak sınavlara fotoğraflı sınav giriş belgesi ve kimlik belgesi olmaksızın girmenin imkansız olduğunun kesin olarak düzenlendiğine vurgu yapann kararda, girilecek sınavın olduğu gün nüfus müdürlüklerinin açık olduğuna ya da olacağına yönelik herhangi bir duyurunun, bilgilendirmenin de yapılmadığı belirtildi.

Nüfus cüzdanlarını kaybetmenin, her yaş vatandaşın, her insanın başına gelebilecek bir durum olduğunun altı çizilen kararda, bu sebeple sıkıntı yaşanmaması için tüm sınavlarda nöbetçi nüfus müdürlüğü uygulamasının gerçekleştirilmesi gerekliliği açıklandı.

Kararda, sınav merkezlerinde bulunan nöbetçi nüfus müdürlüklerinin açık olması için gereken çalışmaların başlatılması ile ilgili mevzuat gereğince ÖSYM'nin görev ve sorumluluğunda olduğu öne sürüldü.

YKS, KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans sınavlarında nüfus Müdürlüklerinin açık bulundurulması uygulaması doğrultusunda vatandaşların, belirlilik, öngörülebilirlik ve istikrar ilkeleri gereği idarenin benzer bir uygulamayı gerçekleştireceğine güvenerek adım atılabileceğinin ifade edildiği kararda, şu tespitler yapıldı:

'Somut olayda adayın Fatih İlçe Kaymakamlığına başvurduğu anlaşıldığından, nüfus müdürlüklerinin açık bulundurulmaması bu ilkelerle örtüşmemektedir. Oluşan ve oluşabilecek mağduriyet bilindiği halde, mağduriyetlerin önüne geçebilecek bir önlem olarak nöbetçi nüfus müdürlüklerinin açık bulundurulmaması hakkaniyete aykırı görülmüştür.'

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal