SGK Borçlanmaları e-Devlet Sistemine Taşıdı

Ülkede 40 milyonu aşkın kişi ve yüzlerce kurum işlemlerini bundan sonra e-Devlet üzerinden devam ettirecek. SGK da kişilerin işini kolaylaştıracak çok sayıda işlemini e-Devlet üzerinden yapılmasını sağladı.

08.03.2019-09:48 - (Son Güncelleme: 08.03.2019-09:34) SGK Borçlanmaları e-Devlet Sistemine Taşıdı

Ülkede 40 milyonu aşkın kişi ve yüzlerce kurum işlemlerini bundan sonra e-Devlet üzerinden devam ettirecek. SGK da kişilerin işini kolaylaştıracak çok sayıda işlemini e-Devlet üzerinden yapılmasını sağladı. Bunlar arasında borçlanma işlemleri de mevcut. Emekli olmayı planlayan yüz binlerce kişi askerlik, doğum gibi borçlanmalarını bundan sonra e-Devlet üzerinden yürütecek.

Öncelikle borçlanma müracaatı yapacak kişinin e-devlet şifresinin olması lazım. Şifre temininin ardından e-Devlet sisteminden SGK uygulamalarına giriş yapılacak. SGK Uygulamaları içerisinden askerlik, doğum ya da yurt dışı olacak şekilde kendilerine uygun olan seçeneği tıklayarak işleme devam edecekler.

Bir sonraki ekranda 'Daha önce yapılmış başvurunuz bulunmamaktadır. Yeni başvuru düğmesini kullanarak başvuruda bulunabilirsiniz' mesajı görülecek. Bu mesajı hemen sağ üst kısmında 'Yeni başvuru' butonuna basarak borçlanma adımlarını izleyebiliriz.

DOĞUM BORÇLANMASI İÇİN DOĞUM SONRASI 720 GÜNLÜK SÜREYİ GİRMELİSİNİZ

Bir sonraki ekranda borçlanmayı kimin için yapacağınız çıkıyor. Burada vefat eden babanız için askerlik, yurtdışı ya da yine vefat etmiş anneniz için 900 günü tamamlamak için doğum borçlanması yapmanız için seçenekler var. Bir sonraki hamlede ise tarih bilgileri ve miktarı belirlemeniz lazım. Askerlik borçlanması ve yurtdışı borçlanması için e-devlet üzerinden askerlik sevk belgenizi görebilir yada yurda giriş çıkış tarihlerinize bakabilirsiniz. Doğum borçlanması için ise doğum sonrası 720 günlük süreyi girmelisiniz.

15 GÜN İÇİNDE DÖNÜŞ YAPILACAK

Tutar kısmında size en az olan asgari 85,28 TL'den mi yada en yüksek olan 639,60 TL'den mi borçlanacağınızı karşınıza çıkacak.

Bir diğer seçenekte ise günlük borçlanılacak tutarı kendinizin belirlemesini talep ediliyor. Hesap eilen tutarlar günlük borçlanma tutarlarıdır. Borçlanılacak sürenin çarpımı sonucu ödeyeceğiniz tutar karşınıza çıkıyor. Son hamlede ise işlemlerinizin hangi kurum tarafından yapılacağını bildirilecek ve ekran kapatılacak. Ardından 15 gün içerisinde ekranda yazan kurum tarafından tarafınıza dönüş yapılacak ve ödeme dekontunuz adresinize gönderilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal