Selahattin Demirtaş Hakkında Yeni Tutuklama Talebi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Selahattin Demirtaş hakkında yeni bir soruşturma başlatarak tutuklama kararı istedi.

20.09.2019-18:22 - (Son Güncelleme: 20.09.2019-18:20)
Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ana davasında verilen tahliye kararının ardından nkara Cumhuriyet Başsavcılığı Selahattin Demirtaş hakkında yeni bir soruşturma başlatarak tutuklama kararı istedi.
"Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçuyla tutuklu yargılanan Selahattin Demirtaş'ın 2 Eylül'de adli kontrol şartı ile tahliyesine karar verilmişti. Fakat Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Demirtaş hakkında 6- Ekim olayları sebebi ile yeni bir soruşturma başlattı. Ankara Cumhuriyet Başsavcalığı Selahattin Demirtaş'ın tutuklanmasını talep etti.

Selahattin Demirtaş'ın avukatları konu hakkındaki "Selahattin Demirtaş’ı tutuklandığı, 3 yıldır yargılandığı ve geçen hafta tahliye olduğu suçlamadan tekrar tutuklamaya çalışıyorlar.Mahsup kararının verildiği ve tahliyesi önünde hiçbir engelin kalmadığı bugün. AİHM duruşmasından da iki gün sonra." açıklamasında bulunurken Demirtaş için denetimli serbestlik başvurusunda bulundu.

TUTUKLAMA TALEBİ İLE SEVK EDİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ tutuklama talebi ile sevk edildi. Mahkeme Demirtaş hakkında tutuklama kararı verirse Demirtaş, cezaevinden çıkamayacak.


Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal