Sayıştay, Milli Piyango İdaresi'ni Hatalı Buldu

Milyonların umudu olan Milli Piyango'nun televizyonlardan canlı yayınlanmaması insanlarda kuşkuya neden oluyor. Bu konuda Meclis'e rapor veren Sayıştay, Milli Piyango İdaresi'nin hatalı buldu.

01.01.2019-09:39 - (Son Güncelleme: 01.01.2019-09:29) Sayıştay, Milli Piyango İdaresi'ni Hatalı Buldu

Milli Piyango İdaresi ile alakalı denetim raporunu Meclis'e veren Sayıştay, 2012'den beri çekilişleri televizyondan canlı yayımlamayan Milli Piyango İdaresi'ni hatalı buldu.

Milli Piyango çekilişleri 2012'ye dek, para karşılığı TRT'de ekranlara geliyordu. Fakat, iki kurum arasında ödenecek para hususunda uzlaşmazlık meydana gelince TRT, 6 senedir MP çekilişlerini ekranlara getirmiyor. O tarihten bu yana MP çekilişleri, önce noter huzurunda ve halkın katılımıyla, sonra da, “www.millipiyango.gov.tr” adresi üstünden canlı yayınla yapılmaya başlandı. Fakat Sayıştay 2017 raporunda, çekilişlerin TV'de ekranlara gelmemesinin ‘güven' problemi oluşturduğunu ifade ederek, TRT'nin çekilişleri yayınlamaya bir an önce başlaması ikazında bulundu.

‘SAYIŞTAY BİLE KUŞKULUYSA…'

Hem bilet hem de şans oyunlarında büyük ikramiyenin bazı ilçelere ‘isabet' ettiğini anımsatan TBMM KİT Komisyonu üyesi ve CHP Milletvekili Atilla Sertel şunları söyledi:

“Esasen Milli Piyango çekilişi televizyondan vermek istiyor. Fakat TRT 4-5 katı fazla para istiyor. Sayıştay dahi raporunda endişe duyuyor, güven problemine işaret ediyorsa vatandaş ne yapsın, ben neden kuşku duymamayım! Şeffaf ve açık değil. TRT'nin bunu canlı yayınlaması lazım. İkisi de devlet kuruluşu, halkın sırtından geçiniyor.”

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal