Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, F-35 Konusunda ABD'ye Rest Çekti

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, F-35'lerle alakalı olarak "Bize başka bir yol bırakılmazsa başka kapıların denenmesi ile alakalı çalışmalarımızı yaptık" dedi.

31.07.2019-11:26 - (Son Güncelleme: 31.07.2019-11:50) Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, F-35 Konusunda ABD'ye Rest Çekti

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ABD'nin Türkiye'yi F-35 Programı'ndan çıkarması konusunda "F-35 programından çıkarılmamızın hukuki zemini yok" dedi. "F-35 programından çıkartılmamızın hukuki zemini yok. Bize başka bir yol bırakılmazsa başka kapıların denenmesi ile alakalı çalışmalarımızı yaptık" sözlerini kullanan Demir, Milli Muharip Uçak hakkında şu önemli gelişmeleri verdi:

"İLK UÇUŞU 2025'E ÇEKMEYE ÇALIŞIYORUZ! MİLLİ MUHARİP UÇAĞINA DOST VE KARDEŞ ÜLKELER DAHİL OLABİLİR"

"Milli Muharip Uçağın vazife tanımlarında değişiklikler olabilir. MMU'nun A, B, C modelleri gelebilir. F-35 hususunda olumsuz bir sonuç olursa alternatiflerimiz var. Olanda hayır vardır deriz yolumuza devam ederiz. MMU projesinde hayalperest değiliz ayaklarımız yere basıyor. BAE systems şirketinden danışmanlık alınıyor. Alt sistem geliştirme çalışmalarımız sürüyor.

MMU'nun ilk uçuşunu 2026'dan 2025'e çekmeye çalışıyoruz. Dost ve kardeş ülkelerle irtibattayız. Proje çok uluslu bir yapıya dönebilir. Motor yolculuğumuz başladı. Seyir füzeleri için jet motorumuz envantere alınacak.

İngiliz TEMPEST projesinde alt sistemler alanında ortaklık olabilir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal