Savunma Bakanı Akar'dan Suriye Açıkmalası: PKK/YPG Bir An Önce Çıkarılmalı

Savunma Bakanı Hulusi Akar ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ile olan görüşmesinde PYD / YPG terör grubunun bölgeden kaldırılması hakkında konuştu.

09.01.2019-11:52 - (Son Güncelleme: 09.01.2019-11:49) Savunma Bakanı Akar'dan Suriye Açıkmalası: PKK/YPG Bir An Önce Çıkarılmalı

Savunma Bakanı Hulusi Akar ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ile olan görüşmesinde PYD / YPG terör grubunun bölgeden kaldırılması hakkında konuştu. Türkiye Salı günü, ABD’yi Suriye’nin Münbiç bölgesindeki çalışmalarını tamamlamaya ve Suriye’deki PYD / YPG teröristlerini bölgeden en kısa zamanda çıkarmaya çağırdı.

Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ile başkent Ankara'da bir araya geldi.

Türk savunma bakanlığı, toplantıda tarafların PYD / YPG teröristlerinin silahlarını geri almayı ve DAEŞ de dahil olmak üzere teröristlerle olan mücadelenin tartışıldığını söyledi.

Bakan Akar konuk heyete; Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kürt kardeşlerimize karşı değil, bölgedeki tüm etnik ve dini topluluklar için tehdit teşkil eden PKK/YPG ve DEAŞ'lı teröristlere karşı mücadele ettiği, bu mücadelede ülkemizin Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğüne daima saygılı olduğu, Münbiç yol haritasının süratle tamamlanarak terör örgütü PKK/YPG'nin bir an önce bölgeden çıkarılması gerektiği aktararak, Türkiye'nin, sınırlarının güvenliği ve bölgenin istikrarı için gereken her türlü önlemi almakta kararlı olduğu belirtti.

Savunma bakanı Akar, Türkiye'nin hem Suriye hem de Irak'ın toprak bütünlüğüne her zaman saygı duyduğunu ekledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal