Savunma Bakanı Akar, Pençe Harekatında 158 Teröristin Etkisiz Hale Getirildiğini Açıkladı

Milli Savunma Bakanı Akar, Irak'ın kuzeyindeki Pençe harekatları kapsamında yapılan operasyonlarda şu ana kadar 158 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

21.11.2019-10:53 - (Son Güncelleme: 21.11.2019-16:43)

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Türkiye'nin gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyonlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Irak'ın kuzeyine düzenlenen Pençe Harekatı kapsamında operasyonların sürdüğünü ve şimdiye kadar alınan sonuçlar hakkında bilgiler verdi.  Milli Savunma Bakanı Akar: Irak'ın kuzeyindeki Pençe harekatları ile ilgili olarak "Operasyonlarda şu ana kadar 158 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi." açıklamasında bulundu.

Bakan Akar'ın açıklamalarından öne çıkan diğer başlıklar şu şekilde:

- Doğu Akdeniz ve Ege’de Türkiye’yi adeta denize ayak basamayacak hale getirmeyi amaçlayan çabalara ve uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımızın çiğnenmesine de asla izin vermeyiz.

- (KKTC bayrağının yakılması) En sert şekilde kınıyoruz. Bu ırkçı saldırılar KKTC Bayrağının adada ebediyen dalgalanmasına engel olamayacak

- TSK, alçak/orta irtifa hava savunma füze sistemi HİSAR'ı inşallah önümüzdeki yıldan itibaren kullanmaya başlayacak

- "FETÖ ile bağlantısı nedeniyle 15 Temmuz 2016'dan tarihinden 150'si general, 8 bin 413'ü subay, 7 bin 612 astsubay olmak üzere toplam 17 bin 866 personel ihraç edildi"

- "FETÖ ile bağlantısı nedeniyle 2 bin 709 personel görevden uzaklaştırıldı, 909 emekli personelin rütbeleri geri alındı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal