Savaş Uçağımız Teşvikle Şekillenecek

Proje Bazlı Teşvik Sitemi'nde yararlanılarak üretilecek olan Milli Muharip Uçak'ın ön tasarımı da bu projeyle desteklenecek. Savunma sanayisinde BMC'den büyük yatırım geldi.

09.04.2018-19:20 - (Son Güncelleme: 09.04.2018-18:55) Savaş Uçağımız Teşvikle Şekillenecek

Milli Muharip Uçak ön tasarımı, tekerlekli ve paletli zırhlı araç, lazer silahı, insansız kara aracı ve dizel motor projeleri, Proje Bazlı Teşvik Sistemi yararlanılarak üretilecek.

Tarihimizin en büyük teşvik paketi duyuruldu. 23 büyük projeye 135 milyar lira teşvik verilecek.

Teşvik verilecek projeler arasında yer alan Milli Muharip Uçak ön tasarımı da var, tekerlekli ve paletli zırhlı araç ile lazer silahı ve insansız kara aracı gibi büyük projelerde bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Süper Teşvik Paketi" ile ilgili müjdeyi verdi.

Toplam 135 milyar liralık teşvik alacak projeler sonuçlandı.

Ekonomi Bakanlığı'nın hazırladığı Proje Bazlı Teşvik Sistemi'yle, savunma sanayisi üretimiyle ilgili 5 projeye teşvik verilecek.

BMC’DEN BÜYÜK YATIRIM

Zırhlı kara aracı üreticil firmalarından BMC, tekerlekli muhtelif zırhlı araç üretiminde 429 milyon liralık yatırım yapacağını söyledi. BMC'nin Kirpi, Amazon ve Vuran gibi zırhlı araçları halen Türkiye'de ve çeşitli ülkelerde satın alınıp askeri güvenlik güçleri tarafından yoğun bir şekilde kullanılıyor.

BMC ayrıca paletli zırhlı araç, lazer silahı, insansız zırhlı araç gibi savunma sanayisi ürünleri için yatırım yapacak. Yatırımlara 456 milyon liralık bütçe ayrılacak.

Dizel motor üretme konusunda da iddialı olan BMC, çeşitli güçlerde dizel motor üretimine yönelik 507 milyon liralık yatırımda bulunacak.

Yeni nesil hafif zırhlı araçların paletli yapılanması güç grubu ihtiyacının karşılanmasına yönelik projeyi alan BMC, Altay tankında kullanılacak güç grubunun geliştirilmesini istemişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal