Samsun'daki Kadınlar Günü Etkinliğinde Yürek Burkan Görüntü

Samsun'daki 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerinde ilginç bir görüntü yaşandı. Kadınlar yürüyüş yapmak için toplanırken, sokaklarda kağıt toplayan Halime Demircan'ın onları seyretmesi ilginç bir manzara oluşturdu.

09.03.2019-09:43 - (Son Güncelleme: 09.03.2019-12:01) Samsun'daki Kadınlar Günü Etkinliğinde Yürek Burkan Görüntü

Samsun'da, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamaları çerçevesinde yüzlerce kadının katılımıyla yapılan yürüyüşle, kadına dönük şiddet ve istismara tepki gösterildi. Sokaklarda kağıt toplayarak geçimini tesis eden Halime Demircan (65) ise gösteriyi uzaktan seyrederek, "Bugünün diğerlerinden farkı yok, ben çalışmak mecburiyetindeyim" dedi

Öğretmenevi önünde bir araya gelen yüzlerce kadın, hazırladıkları pankart ve dövizlerle beraber İstiklal Caddesi üstünde yürüyüşe geçti. Kadına karşı şiddet ve istismara tepki gösteren kadınlar, etraftaki birçok kişinin de takdirini topladı.

'ÇALIŞMAK ZORUNDAYIM'

DHA'nın aktardığına göre yürüyüş esnasında cadde üstünde yer alan çöp kutularından kağıt toplayan Halime Demircan'ın yürüyüşü uzaktan seyretmesi ise dikkat çekti. Demircan'a, 8 Mart hakkında ne düşündüğü sorulunca, "Ne düşüneyim ki? Yaşamadım hiçbir şey. Bugünün diğerlerinden farkı yok, ben çalışmak mecburiyetindeyim" diyerek cevap verdi. Yürüyüşe katılan kadınların yakından ilgilendiği Demircan, gösterideki kadınların yürüyüşünü bitirmesinin sonrasında çalışmasına devam etti. Çocuklarını cezaevinden kurtarmak için başladığı atık toplama işine borçları nedeni ile devam ettiğini aktaran Demircan'ın 7 senedir şehirdeki sokaklarda kağıt topladığı bildirildi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle bir araya gelen yüzlerce kadınının yürüyüşü, yapılan açıklamanın sonrasında bitti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal