Salı Günü AK Parti İstanbul Adayı Açıklanmayacak Mı?

AK Parti geçtiğimiz günlerde 40 belediye adayını açıklamıştı. Ancak üç büyük şehir adayının açıklanmaması beklenti yaratmıştı ve gözler Salı günkü AK Parti Grup Toplantısına çevrildi. Ancak yeni kulis iddialarına göre AK Parti İstanbul adayını Grup Toplantısında da açıklamayacak.

26.11.2018-18:51 - (Son Güncelleme: 26.11.2018-18:18) Salı Günü AK Parti İstanbul Adayı Açıklanmayacak Mı?

AK Parti'nin 2019 yerel seçimleri için çalışmaları sürüyor. Geçtiğimiz günlerde 40 şehrin belediye başkan adayları açıklanmıştı. Ancak AK Parti'nin açıkladığı bu listede üç büyük şehrin olmaması dikkat çekmişti. Öte yandan farklı spekülasyonlar geliştirilirken AK Parti'den üç büyük şehir ile ilgili açıklama gelmiş, bazı belediye başkanı adaylarıyla ilgili pürüzler olduğu belirtilmişti.

Özellikle bazı belediye başkan adaylarının şart ve talepleri AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kızdırmış ve yaptığı açıklamada; ''şart mart yok, şartsız adaylığı kabul ediyorsanız buyrun çalışmaya'' açıklamasını yapmıştı. 

Bir kaç gün önce Recep Tayyip Erdoğan ile TBMM Başkanı Binalı Yıldırım arasında seçim adaylığı için görüşme trafiği yaşanmıştı.Görüşme 2 saat sürmüş ve özellikle büyük şehir adaylarına yönelik çalışma yapılmıştı. Ancak üç büyük şehir adayları bu görüşme sonrasında da açıklanmadı. 

AK Parti cephesinden bir açıklama yapılmazken gözler salı günü yapılacak grup toplantısına çevrildi.Herkes merakla AK Parti'nin üç büyük şehir adayının açıklanmasını bekliyor. Özellikle İstanbul adayı çok merak edilmekte.Peki AK Parti İstanbul adayını Salı günü Grup toplantısında açıklayacak mı?

AK Parti'nin İstanbul adayını salı günü açıklayıp açıklamayacağı merak edilirken yeni spekülasyonlara göre salı günü İstanbul adayı açıklanmayacak.Peki AK Parti üç büyük şehir adayını, özellikle İstanbul adayını açıklamayı neden geciktiriyor? 

Çalışmanın hala sonuçlanmamış ve İstanbul adayının salı günü açıklanmayacak olması, ilçe adayları üzerinde çalışıyor olduğunu gösterebilir. Büyükşehir adayı için konuşulan isimden vazgeçilmiş ve yeni bir isim arayışına girilmiş olabilir. TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile görüşmeler sürüyor olabilir. 

Bir diğer önemli ihtimal ise AK Parti'nin kamuoyu beklentisi yaratma girişimi olabilir. 

Bu ihtimaller tartışılırken, AK parti'nin salı günü İstanbul adayını açıklayıp aıklamayacağını bekleyip göreceğiz. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal