Sakarya'da Dev Terör Operasyonu! 124 Kişi Tutuklandı

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri son 6 ayda terör örgütü mensuplarına yönelik yaptığı operasyonlarda 124 şahıs tutuklandı.

04.07.2019-17:36 - (Son Güncelleme: 04.07.2019-17:33)

Alınan bilgilere göre, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri terör ve terör örgütlerine yönelik operasyonlarına devam ediyor. Bu kapsamda ekipler tarafından son 6 ayda FETÖ/PDY, DEAŞ, DHKP/C ve PKK/KCK terör örgütlerinin eylemlerinin engellenmesi ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen operasyonlarda 473 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Şahıslardan 124'ü ise tutuklanarak cezaevine gönderildiği. Operasyonlar da gözaltına alınan 132 şüpheli adli kontrol şartı ile serbest kalırken, 217'si ise emniyetten serbest bırakıldığı kaydedildi. 

Bunun yanı sıra Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri gelişen teknolojinin kötüye kullanılmasını engellemek, bilişim sistemleri kullanılarak işlenen suçlarla mücadele edilmesi çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Bu çerçevede ekipler ‘Banka veya Kredi Kartlarının kötüye kullanılması', ‘Bilişim Sistemlerini Kullanmak Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık ve Bilişim Sistemini Engelleme, Bozma, Verileri Yok Etme veya Değiştirme' suçlarıyla ilgili meydana gelen 490 olayla ilgili 562 şüpheliye adli işlem yaptı. Ekipler yasa dışı bahis olayları ile ilgili şüpheli şahısların banka hesaplarındaki yaklaşık 65 milyon 642 bin TL paraya mahkeme kararına istinaden el koydu. 

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ise Facebook, Twitter, İnstagram gibi sosyal paylaşım siteleri üzerinden müstehcen fotoğraf veya video paylaşımı yapan 306 şüpheli hakkında adli işlem yaparken, internet aracılığı ile işlenen suçları işledikleri tespit edilen 880 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.  

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal