Sahte Rapor Çetesi'ne Baskın

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, para karşılığında sahte iş göremezlik raporu düzenledikleri ve çeşitli kurumlara işe yerleştirme vaadiyle dolandırdıkları belirlenen 11 şüpheli gözaltına alındı.

29.01.2020-10:22 - (Son Güncelleme: 29.01.2020-10:15) Sahte Rapor Çetesi'ne Baskın
Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Sahtecilik Büro Amirliği ekiplerince "Nitelikli Dolandırıcılık ve Resmi Belgede Sahtecilik" suçları ile yürütülen soruşturmada,kişilerin para karşılığında sahte iş göremezlik raporu düzenledikleri ve çeşitli kurum ve kuruluşlara işe yerleştirme vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları görüldü.
 
Bunun üzerine 3 ay süren teknik ve fiziki takibin peşinden düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında kamu hastanelerinde görevli 3 kişinin de olduğu 11 şüpheli gözaltına alındı.
 
Şüphelilerin adreslerine yapılan aramalarda, farklı kişiler adına Ankara'daki çeşitli hastanelerin adı kullanılarak düzenlenmiş sahte doktor raporları ele geçirildi.
 
Aralarında, aldıkları sahte raporları çalıştıkları iş yerlerine veren ve sonrasında SGK'dan iş göremezlik ödemesi alarak devleti zarara uğratan kişilerin de olduğu 30 kişinin ise ifadelerine başvurulacağı bildirildi.
 
Gözaltına alınan 11 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sona ermesiyle adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.
 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal