Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Pasaport Kontrolüne Yeni Uygulama

Dünyada birçok havalimanında uygulanan parmak izi ve yüz tanıma ile pasaport kontrolünden geçmeye imkan tanıyan Biyometrik Otomatik Geçiş Sistemi deneme amaçlı olarak Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda kullanılmaya başlandı.

08.05.2019-12:08 - (Son Güncelleme: 08.05.2019-12:09)

İstanbul’un şehir havalimanı olan Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı yolcularına havalimanındaki işlemlerde zaman kazandıracak yeni bir uygulamayı hizmete geçirmeye hazırlanıyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı terminal işletmecisi İSG ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa geliştirilerek hizmete geçirilen Biyometrik Otomatik Geçiş Sistemi ile yolcular sisteme tanımlı parmak izleri ve yüzleri ile sadece 18 saniyede pasaport kontrollerini gerçekleştirebilecekler.

Bu doğrultuda Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne toplam 8 adet pasaport bankosu yerleştirildi.

Bu uygulama Türkiye'de ilk defa, 18 yaşını doldurmuş ve yeni pasaport sahibi tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için uygulamaya geçirildi.

Henüz test sürecinde olan uygulamayla beraber yolcuların kolay, hızlı ve rahat bir şekilde pasaport kontrollerini gerçekleştirmesi amaçlanıyor.

PARMAK İZİ İLE GEÇİŞ

Türkiye’de ilk defa test edilen sistemde, yolcular yeni çipli pasaportlarıyla birlikte daha önceden sisteme kayıtlı parmak izlerini ve yüzlerini özel hazırlanan pasaport bankolarında taratıyorlar.

Sistem, parmak izi ve yüz doğrulanmasından sonra pasaport bankosunda yer alan kayar kapıyı açarak geçiş yapıyor. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal