Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'na Çağrı Yaptı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, parti kuracakları iddia edilen Abdullah Gül, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ile alakalı açıklamalar yaptı. Parti kurmanın kolay olmadığını söyleyen Karamollaoğlu, kapılarının kendilerine açık olduğunu söyledi.

26.02.2019-10:04 - (Son Güncelleme: 26.02.2019-09:57) Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'na Çağrı Yaptı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bir televizyon kanalında gündem ile alakalı değerlendirmeler yaptı. Burada bir basın mensubunun; Abdullah Gül, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu'nun yeni bir parti kuracağı iddiası, Karamollaoğlu'na soruldu.

"ARADA ONLARLA GÖRÜŞÜRÜM"

Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu ile görüştüğünü söyleyen Karamollaoğlu, "Bu mesele ile alakalı duyum haricinde, söylenenlerin dışında hiçbir bilgim yok. Ne Sayın Abdullah Gül'le, ne Davutoğlu ile hiçbir istişaremiz olmadı. Gül'le, Davutoğlu ile de görüşürüm, Sayın Babacan ile bir iki kez görüştüm. Babacan aynı zamanda ekonomist, fakat bir siyasi oluşum gündeme hiç gelmedi" dedi.

"BİZİMLE SİYASET YAPMAK İSTEYENLERE KAPIMIZ AÇIK"

Türk siyasetinin böyle bir girişime gereksinimi olmadığını ifade eden Karamollaoğlu, "Duyuyorum, ben Türkiye siyasetinin böyle bir girişime gereksinim duyduğu fikrinde değilim. Fakat toplum için kendilerinin belki bir ümit olabileceğini düşünürler. Buna diyeceğimiz yok. Fakat ben şunu söyledim, biz Saadet Partisi'yiz, milli görüşçüyüz. Bizim fikirlerimizi paylaşan, bizimle beraber siyaset yapmak isteyenlere kapımız açık, fakat yok başka bir şey yapacağız diyorlarsa söyleyecek bir şey yok" biçiminde konuştu.

"MALİ YÖNDEN ZORLUK ÇEKİYORUZ"

Mali açıdan sıkıntılar çektiklerini söyleyen Karamollaoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "AK Parti dağılmaya başlarsa bu oylar nereye gider, bunları bir araya getirmek için bir girişim olabilir. Fakat AK Parti yüzde 20 civarında Milli Görüş'ten tabanı vardı, geriye kalan farklı görüşlerden. Belki bunların bir bölümünün güvenini kazanabiliriz diye düşünebilirler. Fakat parti kurmak kolay değil. Biz zorluk çekiyoruz, mali açıdan zorluk çekiyoruz mesela. Böyle bir girişimin başarılı olacağı kanaatinde değilim."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal