Rusya'ya Vizesiz İlk Uçuş Gerçekleştirildi

Dışişleri Bakanlığı'nın Rusya ile Türkiye arasındaki vize uygulamasının kaldırıldığını açıklamasının sonrasında ilk vizesiz uçuş Rusya'ya yapıldı.

07.08.2019-09:25 - (Son Güncelleme: 07.08.2019-09:20) Rusya'ya Vizesiz İlk Uçuş Gerçekleştirildi

Dışişleri Bakanlığı, 12 Mayıs 2010 tarihinde Rusya Federasyonu ile imzalanan vize muafiyeti ile alakalı anlaşmanın 7 Ağustos 2019 tarihi itibariyle kısmen yeniden yürürlüğe girdiğini duyurdu. Gerçekleştirilen duyuru ardndan bugün havalimanlarından hizmet ve şahsi pasaport sahibi olan Türk vatandaşları da Rusya'ya vize almadan uçuşlar yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hizmet ve hususi pasaporta sahip Türk vatandaşlarının Rusya'ya girişi için vize ve görevlendirme koşulu aranması uygulamasına 25 Temmuz'da imzaladığı bir kararnameyle son verirken, vizesiz seyahat bugünden itibaren başladı.

İLK UÇUŞLAR GERÇEKLEŞTİRDİ

Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu, vizesiz seyahat uygulamasının hizmet ve hususi pasaport sahipleri ile uluslararası taşımacılık yapan profesyonel şoförler için 7 Ağustos çarşamba günü başlayacağını açıklamıştı. Gerçekleştirilen duyuru ardından bugün havalimanlarından hizmet ve hususi pasaport sahibi olan Türk vatandaşları da Rusya'ya vize almadan uçuşlar yaptı.

30 GÜN SÜREYLE VİZESİZ SEYAHAT EDEBİLECEKLER

Rusya İstanbul Başkonsolosluğu dün paylaştığı açıklamaya göre hizmet pasaportu ve hususi pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile uluslararası taşımacılık yapan profesyonel şoförler, giriş tarihini müteakip 30 gün süreyle Rusya'ya vizesiz seyahat edebilecekler. Rusya İstanbul Başkonsolosluğu'nun mesele ile alakalı duyurusu şu şekilde:

"Rusya Federasyonu Devlet Başkanı'nın 25.07.2019 tarih ve 357 sayılı kararı gereğince, hizmet pasaportu ve hususi pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile uluslararası taşımacılık yapan profesyonel şoförler 07.08.2019 tarihinden itibaren, giriş tarihini müteakip 30 gün süreyle vizesiz seyahat edebileceklerdir. Bununla beraber, ikamet süresi her 180 gün içinde 90 günü geçmeyecektir"

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal