Rusya'dan PKK/YPG'ye Uyarı!

Kremlin Sözcüsü Peskov, Soçi Mutabakatı çerçevesinde YPG’nin, Güvenli Bölge'den çekilmemesi durumunda Türk ordusuyla karşı karşıya geleceğini ve Rusya’nın araya girmeyeceği ifadelerinde bulundu.

25.10.2019-20:28 - (Son Güncelleme: 25.10.2019-20:22)

Suriye'ye yeni asker sevkiyatı yapan Rusya'dan terör örgütü YPG/PKK'ya uyarıda bulundu.

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, YPG'nin bölgeden çıkmaması halinde sahada Türk Silahlı Kuvvetleri ile karşı karşıya kalacağını söyledi. Peskov, Rusya arasındaki mutabakatın sahada özenli bir şeklide uygulandığını bildirdi. Peskov, "İlk etapta belirli pürüzler olabileceği elbette göz ardı edilemez. Durum çok karmaşık ve bir gecede normalleşme sağlanamaz. Çok zor ve özenli bir iş yapılıyor." dedi.

Rusya, Soçi'deki Suriye mutabakatinin hayata geçirilmesi ve YPG'li teröristlerin Güvenli Bölge'den çekilmesini sağlamak için bölgeye 300 takviye askeri polis de gönderdi.

Bölgedeki Rus güçlerini takviye için 300 askeri polis Suriye'ye ulaştı. Rus askeri polisleri, Çeçenistan bölgesinden Suriye'ye gönderildi. Kamışlı ile Matala yerleşimi arasındaki yaklaşık 210 kilometrelik bir hat üzerinde devriye yaptıkları açıklandı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Soçi'de Türkiye ile vardıkları mutabakatın, Kürt güçler dahil taraflardan tümünün haklarını garanti altına aldığını ifade etti.

Lavrov, Suriye'nin kuzeyinde NATO güçlerinin gözetiminde bir Güvenli Bölge oluşturulması ihtimaliniyse eleştirdi, "NATO ülkelerinin kendilerine böyle bir görev biçmiş olmasından bahsediyorsak, söylemeliyim ki bu fikirden iyi bir şey çıkacağını hiç sanmam" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal