Rusya: TSK’ya Saldıran Militanları Vurup Yok Ettik

Rusya Savunma Bakanlığınca yapılan açıklamada, Rus uçaklarının Suriye’nin İdlib vilayetinde dün gece TSK’ya saldıran militanlara dört hava saldırısı gerçekleştirildiği duyuruldu.

13.06.2019-15:17 - (Son Güncelleme: 13.06.2019-16:00)

Rus devlet haber ajanslarından RIA’da yer alan haberde Rus ordusunun açıklamasına göre, Türk ordusu askerlerini korumak için Rus ordusundan ‘İdlib’deki teröristlere’ hava saldırısı yapılmasını istedi.

KOORDİNATLARI TÜRKİYE VERDİ

Sputnik Türkçe’ye yansıyan haberlere göre ise, Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında şu ifadelerin kullanıldı:

 “Türk tarafının gösterdiği koordinatlara, Rusya hava güçlerinin uçakları tarafından dört bombardıman düzenlendi. Bunun sonucunda, Dokmak ve Cebel Tavert yerleşim yerlerinde gruplanmış militanlar ve Türk gözlem noktasına ateş açılması için kullanılan havan topları yok edildi.”

Öte yandan, İdlib’de Türkiye’ye ait gözlem noktasına Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklamasına göre Suriye hükümet güçleri tarafından bir saldırı gerçekleşmiş, bugünkü saldırıda üç asker yaralanmıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, dün akşam Rus haber ajanslarında yer alan İdlib’de ateşkes sağlandığı açıklamasına rağmen ateşkesin sağlanamadığını söyleyerek, “Rusya’nın garantör ülke olarak baskı kurması lazım ve bunu yapmalarını bekliyoruz. Aksi takdirde bu çatışmalar felateke dönüşür, çok hızlıca” diye konuşmuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal