Rusya, TF-X'in Üretimine Destek Vermeye Hazır Olduğunu Açıkladı

Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Dairesi Başkanı Dmitriy Şugayev, Türkiye'nin kendi 5'inci nesil savaş uçağı TF-X'in imalatına destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

28.08.2019-16:35 - (Son Güncelleme: 28.08.2019-18:55) Rusya, TF-X'in Üretimine Destek Vermeye Hazır Olduğunu Açıkladı

Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Dairesi Başkanı Şugayev, başkent Moskova'da yapılan MAKS-2019 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı çerçevesinde Rusya ve Türkiye arasında savunma sanayisinde iş birliği hususlarını basın mensuplarına değerlendirdi.

"TF-X'İN ÜRETİMİNE DESTEK VERMEYE HAZIRIZ"

Türkiye'nin kendi 5'inci nesil savaş uçağı TF-X'in üretimine destek vermeye hazır olduklarını söyleyen Şugayev, "Türkiye'ye uçak motorları ve elektronik harp teçhizatı verebiliriz" dedi.

Türkiye tarafından yürütülen TF-X 5'inci nesil savaş uçağı projesine değinen Şugayev, "Bu meseleyi savunma sanayisi alanındaki iş birliği noktasında görüşmeye hazırız. Dahası, ülkelerimizin liderleri de savunma sanayisindeki iş birliğinin artmasına dönük arzularını bildirdiler. Biz buna hazırız" diye konuştu.

"SU-35 VE SU-57 İÇİN RESMİ BAŞVURU YAPILMADI"

Rusya ve Türkiye arasında Su-35 ve Su-57 teslimatı ile alakalı da görüşmeler yapıldığını söyleyen Şugayev, "Ankara bu uçaklara büyük ilgi gösterdi. Fakat sözleşmeye yönelik konuşmak için çok erken, resmi başvuru yapılmadı. Türk mevkidaşım Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'le bu hususları görüşeceğiz" sözlerini kullandı.

MİLLİ SAVAŞ UÇAĞI TF-X SES HIZINI İKİYE KATLAYACAK

Milli savaş uçağı TF-X'in ilk uçuşunu 2023 senesinde yapması amaçlanıyor. TFX'in 2030 senesinden itibaren Türk Hava Kuvvetleri'nde aktif olarak kullanılmaya başlanması ve görev süreleri kademeli olarak bitecek F-16 uçaklarının yerini alması tahmin ediliyor.

TFX 2023'İN ÖZELLİKLERİ NELER?

- BOY: 19 metre

- KANAT AÇIKLIĞI: 12 metre

- MENZİL: 1-100 km

- HIZ: 2 Mach/2-453 kilometre (Ses hızının iki katı)

- AZAMİ İRTİFA: 17 kilometre

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal