Rusya Lideri Putin'in G-7 Teklifine Türkiye'den İlk Cevap Geldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Rusya Devlet Başkanı Putin'in "Türkiye G7'ye alınmalı" önerisiyle alakalı "Türkiye, olaya doğu-batı veya farklı bir blok boyutundan bakmaz, kendi çıkarları boyutundan bakar" dedi.

06.09.2019-14:15 - (Son Güncelleme: 06.09.2019-14:08) Rusya Lideri Putin'in G-7 Teklifine Türkiye'den İlk Cevap Geldi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın G7 ile işbirliğine açık olduğunu söyleyerek, "Türkiye S-400 almasının ardından hava savunmasını kuvvetlendirdi. Çin ve Hindistan'ın haricinde Türkiye'nin de uluslararası ve bölgedeki rolü kapsamında böyle bir formatta (G7) bulunması uygun olacaktır" biçiminde bir açıklama yapmıştı.

PUTİN'İN ÖNERİSİNE YANIT GELDİ

Putin tarafından paylaşılan bu sürpriz öneriyle alakalı Türkiye tarafından ilk açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan geldi. Türkiye'nin bu öneriye kendi çıkarları açısından baktığını ifade eden Oktay, "Türkiye, olaya doğu-batı ya da farklı bir blok açısından bakmaz, kendi çıkarları açısından bakar" sözlerini kullandı.

TEKLİF ERDOĞAN'DAN GELMİŞ

Mesele ile alakalı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la da görüştüğünü söyleyen Putin, açıklamasının devamında şu sözleri kullanmıştı: "Erdoğan, bana G7 etrafında dönen meselelerle alakalı Türkiye'nin bu formatta olmasını niçin gündeme getirmediğimi sordu. Türkiye S-400 almasının ardından hava savunmasını kuvvetlendirdi. Çin ve Hindistan'ın haricinde Türkiye'nin de uluslararası ve bölgedeki rolü kapsamında böyle bir formatta bulunması uygun olacaktır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal