Rusya Lideri Putin'den Türkiyeli Yeni Oluşum Sinyali

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Türkiye, Hindistan ve Çin G7 benzeri daha büyük bir oluşumun parçası olmalı." dedi.

05.09.2019-13:13 - (Son Güncelleme: 05.09.2019-13:07) Rusya Lideri Putin'den Türkiyeli Yeni Oluşum Sinyali

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, G7 benzeri bir oluşum kurulabileceğini açıkladı. Putin, "Türkiye, Hindistan ve Çin, G7'deki geniş bir ülke grubunun mensupları olabilir" dedi.

Rusya'nın en doğusundaki Vladivostok şehrinde yapılan 5. Doğu Ekonomi Forumu'nda açıklamalar yapan Putin, "Yakın zamanda görüştüğüm Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, niçin Türkiye'nin de G7'de olması konusunu gündeme getirmediğimi sordu. S-400 alımının ardından Türkiye'nin hava sahasını güvenli bir biçimde koruma altına aldığı düşünüldüğünde, uluslararası konular ve bölgedeki rolü dikkate alındığında, Türkiye'nin çalışmalarına böyle bir formatta ihtiyaç duyulacak ve bu yerinde olacak" dedi.

G7 NEDİR?

G7, dünyanın ekonomisi en büyük yedi ülkenin arasında bir birliktir. Grup Almanya, ABD, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Japonya ve Kanada olmak üzere yedi ülkeden meydana gelmekte olup Avrupa Birliği de G7 içinde temsil edilmektedir. Üye ülkeler net küresel zenginliğin %64'ünü oluşturmaktadırlar.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal