Rusya İle Türkiye Üniversiteleri Arasında 21 İşbirliği Anlaşması

St. Petersburg’da düzenlenen Rus-Türk Toplumsal Forumu (RTTF) kapsamında Rusya ve Türkiye’den üniversiteler arasında 21 işbirliği anlaşması imzalandı

13.07.2019-14:03 - (Son Güncelleme: 13.07.2019-17:14) Rusya İle Türkiye Üniversiteleri Arasında 21 İşbirliği Anlaşması

Rus-Türk Toplumsal Forumu doğrultusunda gerçekleşen rektörler forumunda iki ülkenin üniversiteleri arasında 21 işbirliği anlaşmasına imza atıldı.

Rusya Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar ve Uluslararası İşbirliği Ajansı (Rossotrudniçestvo) Başkanı ve Forum Eş Başkanı Eleonora Mitrofanova, “Son zamanlarda Türkiye’de Rusçaya olan ilgi artıyor. İki ülkenin üniversiteleri arasında imzalanan anlaşmalar; yeni eğitim programlarının geliştirilmesi, deneyim paylaşımının arttırılması ve öğrenci staj programlarının gerçekleştirilmesi amaçlı” sözlerini aktardı.

RUSYA'DA OKUMAK İSTEYENLERDE ARTIŞ  

Mitrofanova’ya göre, Rusya’da öğrenim görmek isteyen Türkiye vatandaşları da her geçen gün artış gözlemleniyor.

RTTF Bilim ve Eğitim Komitesi Eş Başkanı İrina Şevçenko da foruma gösterilen ilginin, ‘üniversitelerin eğitim ihracatına olan büyük ilgisinin göstergesi’ olduğunu aktardı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş de, ortak çalışmalar için bir zemin oluşturulması, eğitime ilişkin hızla uygulanabilir basit çözümlerin bulunması gerektiğini ifade etti.

Forumda iki ülkeden 36 üniversitenin rektörü katıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal