Ruslar En Gizli Silahını İdlib’e Gönderdi

Rus hava kuvvetlerine ait en gelişmiş istihbarat gözlem uçağı olan Tupolev Tu-214R, İdlib semalarına gönderildi. Türk ve ABD Hava Savunma Sistemleri tarafından avlanabilecek bu uçağın İdlib’e gönderilmesi, yeni bir oyunun sergilendiği kuşkusunu uyandırdı.

26.02.2020-12:08 - (Son Güncelleme: 26.02.2020-13:38) Ruslar En Gizli Silahını İdlib’e Gönderdi

Haber365 (Azez, Suriye)- Rus hava kuvvetlerine ait en gelişmiş istihbarat gözlem uçağı olan Tupolev Tu-214R'nin İdlib semalarında görüntülendiği bildirildi.

Haber365’in Bölgede bulunan kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre istihbarat, gözetleme ve keşif uçağı Tu-214R bölgede detaylı istihbarat gözlemi yapmak üzere İdlib semalarında uçuşa başladı.

HAZAR DENİZİ - İRAN IRAK ROTASI ÜZERİNDEN SURİYE'YE GÖNDERİLMİŞTİ

Uçak daha önce de Kırım'da kullanılmış ancak, Ukrayna hava savunma sistemlerine karşı zayıf olduğu öğrenilince Ruslar tarafından hemen bölgeden çekilmişti. Rusya'nın Tu-214R'yi bölgeye Türkiye'nin İdlib'de Esed rejimine karşı yeni bir askeri harekata başlayacağına dair söylentilerin olduğu bir dönemde göndermesi dikkat çekti.

Rusya'nın elinde iki adet bulunan Tupolev Tu-214, üzerine konulan sistemlerle görev yapan bir istihbarat, gözlem ve keşif uçağı. Komuta kontrol amaçlı da kullanılan uçak sahadaki kamufle birlikleri de tespit edebilme özelliğine sahip.
Elektronik istihbarat ve muhabere istihbaratı gerçekleştiren sensörlere sahip olan uçak, hava koşullarına elverişli radar sistemleri ve elektro-optik sensörleriyle sahayı görüntülüyor.

Rusya'nın gizli silahı olarak nitelendirilen uçak aynı zamanda; radarlar, hava araçları, radyolar, askeri araçlar, telefonlar gibi aygıtlar tarafından salınan sinyalleri de yakalayıp kesebiliyor. Buna ek olarak sahadaki askeri güçleri, saklanmış yahut kamuflajlı olsalar da tespit edebiliyor.

Rusların Türkiye’nin İdlib’de askeri yığınak yapmasına karşılık bu uçağı görevlendirdiği öğrenildi. Tupolev’in elde ettiği görüntü ve koordinatların Lazkiye ve Ak Deniz’de bulunan Rus üsleri üzerinden Esad milislerine iletileceği de alınan istihbarat bilgileri arasında yer aldı.

Askeri hava savunma uzmanları, Tubolev’in Türk Koral sinyal kesicisi ile ilk kez karşılaşacağı ve Koral’ın Tupolev’i “kör edeceği” belirtiliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal