Reeskont Faizi Nedir? Iskonto Nedir? Reeskont Faizi Nasıl Hesaplanır?

Genel olarak bankacılık ve ticaret terimi olan vi internette en çok araştırılan terimlerden olan Reeskont Faizi nedir? Iskonto nedir? Reskont Faizi nasıl hesaplanır? Sorularının cevapları haberimizde…

19.01.2019-13:40 - (Son Güncelleme: 19.01.2019-13:38) Reeskont Faizi Nedir? Iskonto Nedir? Reeskont Faizi Nasıl Hesaplanır?

Borsa ile ilgilenen ve daha çok ticaret ve bankacılık terimi olarak kullanılan Reeskont bir bankanın elinde bulundurduğu ve ödeme tarihi gelmemiş olan senetlerin başka bir bankaya ıskonto ettirme durumudur. Iskonto ise banka tarafından bir senedin nakit paraya dönüştürme işlemidir.

Reeskont sayesinde bankalar nakit elde etmiş olur ve yeni kredi kaynağı yaratır. Reeskont faizi ise Merkez bankası tarafında belirlenen ıskonto oranıdır. Yani Bankalar bir senedi başka bir banka üzerinden nakitte çevirdiğinde Merkez Bankasının belirlediği faiz oranına göre işlemin yapılmasıdır.

Reeskont Faizi “Reeskont Tutarı = (Normal Değer * Faiz Oranı * Gün Sayısı) / (36.000 + (Faiz oranı X Gün sayısı))” formülüyle hesaplanır.

Reeskont faizi hesaplanırken norminal değerlerin, faiz oranının, gün sayısının bilinmesi Reeskont değerinin net olarak bulunmasını sağlar.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal