Recep Tayyip Erdoğan İle Victoria Dancila Ortak Basın Toplantısı Gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İle Romanya Başbakanı Victoria Dancila ortak basın toplantısı düzenledi, görüşmede Türkiye ile Romanya ilişkileri değerlendirildi

15.10.2018-23:06 - (Son Güncelleme: 15.10.2018-23:07) Recep Tayyip Erdoğan İle Victoria Dancila Ortak Basın Toplantısı Gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Romanya Başbakanı Viorica Dancila'yı ile Külliye'de resmi görüşme gerçekleştirdi.Görüşme basına kapalı olarak gerçekleştirildi.Görüşmelerde Türkiye ve Romanya arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin geleceği değerlendirildi. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Romanya Başbakanı Viorica Dancila ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından ayrıntılar;

İçinde bulunduğumuz 2018 yılında Türkiye İle Romanya arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 140. yıldönümü. İlişkilerimiz 2011 yılından bu yana stratejik ortaklık düzeyindedir. Ülkelerimiz arasındaki dostluk yüzyıllar boyunca toplumlarımız arasındaki ilişkilerin ve kültürel alışverişin bir sonucudur.

Başbakan sayın Dancila ile başta ekonomi, güvenlik ve terörle mücadele olmak üzere pek çok başlıkta ikili bir görüşmeyi gerçekleştirdik.

Önümüzdeki dönemde işbirliğimizi daha da geliştirmek için neler yapılabileceğini ele aldık. Romanya ile yakın ilişkilerimizin en önemli sütununu güvenlik işbirliğimiz teşkil ediyor. Romen makamlarının ülkemiz aleyhine faaliyet gösteren terör örgütlerine karşı bugüne kadar sürdürdükleri işbirliğinin devam etmesini özellikle bekliyoruz.Romanya'nın 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bizimle olan işbirliğini unutmamız mümkün değil.

Önümüzdeki dönemde Romanya'nın Avrupa Birliğı dönem başkanlığı yapacak olması ülkemiz için çok önemli bir fırsattır. Bu dönemde yakın ilişki kuracağız.

İlişkilerimizin önemli bir boyutunu ise şüphesiz ekonomik ve ticari ilişkiler oluşturmaktadır. 2017 yılında yaklaşık 6 milyar dolar olarak gerçekleşen ticaret hacmimizin mevcut veriler ışığında bu yıl daha da artacağını öngörüyoruz ve ikili yapmış olduğumuz görüşmede de bu hedefin 10 milyar dolara çıkarılması bizim anlaştığımız şu anda bir karardır. İnanıyorum ki taraflar tüm bakanlıklar atacağımız adımlarla bunu başaracağız.

DANCİLA'NIN AÇIKLAMALARI

Diyaloğumuz çok önemli, Türkiye ile Romanya arasındaki stratejik ortaklık üst seviyededir.

Göçmenler konusunda Türkiye'nin aldığı sorumluluğu takdir ediyoruz. 

Hem bölgesel, hem de geniş alanda Türkiye ile ilişkilerimiz devam edecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal