Protez Kollarıyla 33 Yıldır Ekmeğini Kazanıyor

Giresun'da yaşayan Osman Kanbur 33 yıldır protez kollarıyla çalışarak ekmek parasını kazanıyor. Görele ilçesinden ikamet eden Kanbur radyo, televizyon tamiri yapıyor.

18.03.2019-14:58 - (Son Güncelleme: 18.03.2019-14:42) Protez Kollarıyla 33 Yıldır Ekmeğini Kazanıyor

Giresun'un Görele ilçesinde yaşayan ve 33 yıl önce geçirdiği trafik kazasında iki kolunu  kaybeden Osman Kanbur hayata protez kollarıyla tutundu.

Kollarını kaybettikten sonra evlilik yapmadığını kaybeden Kanbur her şeye rağmen hayata tutunduğunu ve geçimini protez kollarıyla çalışarak kazandığını, hayatından memnun olduğunu söyledi.

ELEKTRİK AKIMINA KAPILDI

1974 senesinde askerden geldiğini ve amcasının inşaatında çalışmaya başladığını söyleyen Kanbur, burada o dönemlerde yeni çıkan bakır kornişlerden kullandıklarını ve bunlardan bir tanesinin balkondan içeriye alınırken elektrik tellerine değerek akıma kapıldığını kendisin de kollarını bu olay sonunda kaybettiğini ifade etti.

İNSANLAR BENİ BÖYLE GÖRÜNCE MOTİVE OLUYORLAR

Osman Kanbu kendisini protez elleriyle çalışırken gören insanların hayata bakışının değiştiğini ve motivasyonlarının arttığını söyledi.

Kendisini hiçbir zaman pes etmeye birisi olarak yorumlayan Osman Kanbur 33 yıldır hayatını kimseye muhtaç olmadan, alnının teri ve bileğindeki sanatıyla idame ettiriyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal