Polis Akademisi Polis Alımı İçin Bakan Süleyman Soylu 'dan Yeni Açıklamalar

Polis Akademisi Polis alımlarına ilişkin Bakan Süleyman Soylu'dan yeni açıklamalar geldi

22.06.2019-13:35 - (Son Güncelleme: 22.06.2019-13:32)

Süleyman Soylu’dan Polis Alımları İle ilgili Açıklama Geldi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önceki günlerde televizyon programında polis alımlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Hem polis hem de jandarma alımları hakkında bilgilendirme yapan Soylu, sosyal medyadan kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Soylu'nun POMEM ile ilgili olan sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

YAŞ KONUSUNDA HERHANGİ BİR ÇALIŞMA YOK  

Yaş konusuna ilişkin İçişleri Bakanı Soylu’ya birçok soru soruldu. Daha önce yaş konusuna ilişkin açıklamalar yapılmıştı. Düzenlemeye gidileceği belirtilmişti ancak son açıklamalarında Bakan Soylu'nun cevapları adayları biraz üzdü. Bakan Soylu Yaş konusunda herhangi bir çalışmanın yapılmadığını belirtti.

BOY SINIRI KAÇ OLACAK?  

Soylu'nun yanıtladığı bir diğer soru ise boy sınırına ilişkindi. Süleyman Soylu bu soruyu şu şekilde yanıtladı:

"O kadar çok istiyorlar ki. Özellikle kızlar çok istiyor ve polisliği sevmeleri çok hoşuma gidiyor. 1, 1.5 santim düşsün talepleri var. Yoğunluktan dolayı bakamıyorum. Standartlara bakacağım. Standartlara göre bir düzenleme olabilir."

TALEP EDİLEN KPSS PUANLARINDA DÜŞÜŞ OLACAK MI ?  

Gelen sorulardan biri de KPSS puanının düşüp düşmeyeceğine ilişkindi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu soruya olumlu bir yanıt verdi. Bakan Soylu şunları aktardı:

"Yüksekokullar için puanın düşürülmesini düşünüyoruz. 70 olarak başlatmıştık ama bir düzenleme yapılabilir. Bir denge sağlamak gerekiyor. "

RENK KÖRLÜĞÜ ENGEL Mİ?  

Soylu'ya yöneltilen sorulardan biri de renk körlüğü ile ilgili oldu. Bunun için uluslararası standartların inceleneceğini ve ona göre bir düzenleme yapılacağını belirten Bakan Soylu, son olarak ‘’Sözümüz söz.’’ ifadesinde bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal